Joost Verhaar en Mariëlle Lucas van Creating Art Productions. (Foto: Charlotte van Beem)
Joost Verhaar en Mariëlle Lucas van Creating Art Productions. (Foto: Charlotte van Beem)

Creating Art Productions strijkt neer in Pijnacker

Actueel 3.044 keer gelezen

Mariëlle Lucas en Joost Verhaar openen deze week dansschool Creating Art Productions (CAP) aan het Raaigras 103A in Pijnacker. Maar liefst 330 vierkante meter dansplezier op één minuutje lopen vanaf de RandstadRail in Pijnacker Zuid.

De dansschool zat een tijd in Scheveningen, maar omdat het echtpaar naar Pijnacker is verhuisd, werd de afgelopen periode naarstig gezocht naar een nieuw pand. De nieuwe studio aan het Raaigras is hélemaal verbouwd. Het is prachtig geworden! "Er zijn heel wat muurtjes neergezet", zegt Joost.

"De grote, ruime opzet komt zeker in corona-tijden goed van pas. Bij ons is afstand bewaren geen enkel probleem. We hebben heel veel kranen voor de hygiëne en een goed afzuig- en ventilatiesysteem." Niet op de laatste plaats is er voor de deur genoeg parkeerruimte. Een grote opening is vanwege de coronacrisis even uitgesteld, maar de feeststemming is er niet minder om. Ze hebben er heel veel zin in!

Education
Joost en Mariëlle hebben allebei een dansopleiding gevolgd. "Wij merkten dat onze passie echt ligt bij het lesgeven", vertelt Mariëlle. "Vooral het helpen van leerlingen om hun uiteindelijke droom te verwezenlijken, vind ik echt heel mooi om te doen." Mariëlle doelt op het 'klaarstomen' van leerlingen voor de HBO-opleiding Dans. Slechts een hele kleine groep wordt aangenomen na audities op deze scholen.

"Wij geven personal training op het gebied van dans. Hoe bereid je je eigenlijk voor op een auditie? Waarom zou je overigens overal, oftewel bij alle scholen auditie doen? Wij zoeken samen de beste school die goed bij je past!" En dat werpt zijn vruchten af. Creating Art Productions mag trots zijn, want al jaren op rij worden alle leerlingen, die de Education-tak van CAP hebben gevolgd, aangenomen! "Wij hebben dan ook als eerbetoon foto's van deze leerlingen aan de muur hangen van onze nieuwe dansstudio", zegt Joost.

Heel veel lessen
Naast de professionele Education, biedt CAP ook dansles voor inwoners van Pijnacker-Nootdorp en regiogenoten die niet meteen hun werk willen maken van dansen. Er zijn lessen in ballet, moderne dans, hip hop, show jazz, acrobatiek, improvisatie en choreografie. "Het is niet alleen dansen, maar ook een sociaal gebeuren", zegt Joost. Mariëlle bevestigt dit meteen: "Niet alleen het dansen, maar ook gezellig een bakkie koffie hoort erbij." Joost vindt het belangrijk om nog een element van dansen onder de aandacht te brengen. "Dansen is heel goed voor kinderen. Waar zit je hoofd? Waar zitten je schouders? Je leert je fysiek op een heel speelse manier ontdekken. Daarnaast vergeet je al je zorgen als je met elkaar aan het dansen bent."

Talent ontdekken
Marielle: "Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen hun talenten ontdekken. Doen wat je leuk vindt. Voor de ene is dit twee uurtjes per week dansen en voor een ander is dit een opstap naar misschien wel een auditie voor de HBO-opleiding Dans of het meedoen aan onze wedstrijdgroepen." Op onze vraag welke dans momenteel het meest populair is, moet het tweetal even nadenken. "Toch wel de moderne dans, denk ik", zegt Joost.

Proeflessen
Met het nieuwe pand, is er ook meer ruimte voor nieuwe leerlingen. "Iedereen mag bij ons komen meedoen of meekijken. Je mag meerdere gratis proeflessen volgen, om zo te ontdekken wat je leuk vindt. Het is ook prima als de ouders even komen kijken bij zo'n proefles. We hebben een groot raam in de zaal, dus je kunt alles goed volgen.

Aanmelden en informatie
Telefoonnummer: 06-13015803 (Mariëlle) / 06-26902699 (Joost) Voor proeflessen mailen naar: info@creatingartproductions.com. Modern dans wordt gegeven op woensdag en vrijdag (van 7 tot volwassenen). Wedstrijden zijn vanaf januari op de zondagen, maar de leerlingen trainen hier voor 2 uur op maandag (CAP Competition Juniors) (10-14 jaar) donderdag (CAP Competition Teens) 15+.

- creatingartproductions.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant