Heel Pijnacker Bakt: event voor jong en oud!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl

Heel Pijnacker Bakt: event voor jong en oud!

  •   1628 keer gelezen   Actueel

Pijnacker-Nootdorp - Rotary Club Pijnacker-Nootdorp organiseert in samenwerking met de Oranjevereniging Pijnacker ‘Heel Pijnacker Bakt’, een bakwedstrijd voor jong en oud! Hiervoor gaat heel Pijnacker-Nootdorp de komende maanden allerlei zoets en vooral lekkers bakken. Jong en oud duiken in de recepten van hun ouders, grootouders of internet, en verzinnen iets waar lekkerbekken blij van worden.

‘Heel Pijnacker Bakt’ begint met een voorronde, waarvoor deelnemers zich moeten inschrijven. Individueel inschrijven kan tot uiterlijk 14 maart 2020 via het formulier op www.rotary-pn.nl De baksels voor de voorronde moeten worden ingeleverd op zaterdag 21 maart 2020 (tijden staan vermeld op de website en facebook) bij het winkelpand (voorheen Shoeby) aan de Ackershof 92 in Pijnacker. De catering aldaar wordt verzorgd in samenwerking met de Oranjevereniging Pijnacker.

Een deskundige jury buigt zich vervolgens over de resultaten en komt diezelfde dag met de uitslag. De finalisten (vijf jongeren tot 15 jaar in de ronde Cupcakes en vijf deelnemers vanaf 15 jaar in de ronde Taarten) met de lekkerste baksels worden uitgenodigd voor de volgende ronde: leuke workshops en de meesterproef.

Finale en meesterproef
Op 27 april 2020 (Koningsdag) komen de tien winnende bakkers uit de voorronde bij elkaar voor een feestelijke finale. Die wordt in samenwerking met de Oranjevereniging Pijnacker georganiseerd op het Sportpark in de tent, zodat ook het publiek mee kan genieten van deze meesterproef. De twee winnaars van ‘Heel Pijnacker Bakt’ kunnen rekenen op een heel bijzonder prijzenpakket: een beker, de titel ‘Beste (jonge) Meesterbakker van Pijnacker 2020’ en waardecheques. Zijn of haar baksel is straks misschien ook bij een van de bakkerijen als ‘taart van de week’ te koop. Daarnaast zijn er troostprijzen voor de andere deelnemers.

Het idee voor ‘Heel Pijnacker Bakt’ wordt uitgewerkt door Rotary Club Pijnacker-Nootdorp. Doel van deze wedstrijd is verbinden van jong en oud door middel van een bakwedstrijd à la Heel Holland Bakt. Deze bakwedstrijd wordt ondersteund en (deels) gefaciliteerd door Rotary Club Pijnacker-Nootdorp. Wat wij met elkaar beogen is: het versterken van de sociale binding van bewoners in Pijnacker-Nootdorp onderling, ontwikkeling van talenten bij jongeren, en zichtbaarheid van Rotary Club Pijnacker-Nootdorp voor de lokale bevolking.

‘Heel Pijnacker Bakt’ wordt mogelijk gemaakt door vele sponsoren, vermeld op de website. Van de eventuele opbrengsten worden lokale doelen gesponsord, zoals de BuddySportdag. Daarnaast wordt tenminste twee keer een verbindende activiteit (zoals het Community Café) georganiseerd.

Inwoners van Pijnacker-Nootdorp: Bakkers klaar? Opgeven maar! Dat kan via www.rotary-pn.nl. Meer informatie is te vinden op rotary-pn.nl of facebook.com/RotaryPN.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>