Geelhoed metaalhandel. In het midden de 81-jarige Gerrit van Winkelen geflankeerd door Mark Geelhoed (L) en Marijn van Winkelen. Foto: Frank Jansen
Geelhoed metaalhandel. In het midden de 81-jarige Gerrit van Winkelen geflankeerd door Mark Geelhoed (L) en Marijn van Winkelen. Foto: Frank Jansen

“Als het roest eenmaal in je bloed zit, krijg je het er niet meer uit”

Zakelijk 2.976 keer gelezen

Wie aan oude metalen denkt, denkt aan Geelhoed Metaalhandel. Dit familiebedrijf is al jaren een begrip in de regio Haaglanden, als het gaat om innemen en recyclen van oude metalen. Een betrouwbaar bedrijf dat een goede prijs betaalt voor oude metalen, dat is het handelsmerk van Geelhoed. Het bedrijf is gespecialiseerd in de inkoop en verwerking van diverse soorten metalen, zoals koper, kabel en draad, zink, lood, aluminium, RVS, ijzer, staal, accu’s en in de inkoop van oude printplaten. 

Klanten krijgen een eerlijke vergoeding voor de metalen, gebaseerd op actuele marktprijzen. Geelhoed is een familiebedrijf waar ondanks de groei, een persoonlijke aanpak nog steeds leidend is. “Voor klanten is er altijd één aanspreekpunt. We maken graag tijd voor een praatje met de klant en een persoonlijke afhandeling”, zegt Marijn van Winkelen, ”Verder hebben we een moderne en professionele website (oudmetaalhandel.nl) waarop veel informatie over metaalsoorten, inkoopprijzen en onze diensten te vinden is”.  

Geschiedenis 

Met meer dan 80 jaar ervaring is Geelhoed een familiebedrijf dat traditie en innovatie combineert. Hét ultieme voorbeeld van hard werken en slim innoveren. Marijn van Winkelen, kleinzoon van een van de oprichters Gerrit van Winkelen en Mark Geelhoed, kleinzoon van de andere oprichter Jan Geelhoed, werken met veel plezier in het bedrijf en zullen met de tijd het stokje overnemen van de huidige directie Gert-Jan en René van Winkelen. De vader van Mark, heeft zelf lange tijd bij Geelhoed gewerkt en besloot om zijn eigen metaalperserij te beginnen. Mark begon ooit bij zijn vader in de perserij waar hij op jonge leeftijd spelenderwijs het vak leerde. Sinds 11 jaar werkt hij met plezier bij Geelhoed. Het leukste vindt Mark de sfeer binnen het bedrijf. “Het werk verloopt soepel en er heerst een goede sfeer”, zegt hij. Wat hij ook belangrijk vindt, is het feit dat je meewerkt aan het hergebruik van materialen. Voor Marijn is de diversiteit binnen het werk en het persoonlijke contact met klanten het allermooiste. Veel klanten kennen Marijn en zijn familie. “Het worden op een gegeven moment kennissen van je. Er is altijd tijd voor een grap en een praatje”, zegt hij. Zelf volgde Marijn de opleiding makelaardij, maar vond het werk toch niet bij hem passen. “Het was te passief en te veel kantoorwerk”, zegt Marijn. Het werk in de metaalbranche is veelzijdig en divers. “Je moet van hard werken houden en niet bang zijn om vieze handen te krijgen”, zegt Marijn. Een echt voorbeeld is opa Gerrit. Ondanks zijn leeftijd (83) is hij er niet vies van om zijn handen uit te steken. Alhoewel dat eigenlijk wordt verboden door zijn kinderen. Maar Marijn maakt nog dankbaar gebruik van zijn kennis. “Het is echt een levende encyclopedie”, zegt hij. Mark en Marijn zijn met het werk opgegroeid en hebben hart voor de zaak. “Als het roest eenmaal in je bloed zit, krijg je het er niet meer uit”, zegt Marijn lachend.  

Medewerkers 

Geelhoed Metaalhandel draait op de inzet en kennis van ervaren medewerkers. Van de veertien specialisten die op het terrein werken, zijn er acht nakomelingen van de oprichter Jan Geelhoed en zijn vrouw. “Onze medewerkers zijn het hart van het bedrijf, zonder hen zijn we nergens”, zegt Marijn. De medewerkers zorgen voor een vlotte en veilige afhandeling van het laden en lossen, een snelle en correcte service en een professionele administratie. Geelhoed staat bekend om zijn deskundige, betrouwbare en klantgerichte medewerkers. Zij zorgen voor een prettige en efficiënte samenwerking met de klanten. Geelhoed heeft een lange geschiedenis en een trouwe klantenkring. Sommige klanten komen al generaties lang hun metalen brengen. Geelhoed Metaalhandel is lid van de Metaal Recycling Federatie en volgt de gedragscode die zij hebben opgesteld. Geelhoed heeft een aantal doelen op het gebied van klantrelaties, medewerkers en de omgeving. Zo is het voor Geelhoed belangrijk om kwalitatief goede service en dienstverlening aan klanten te bieden, te zorgen voor een veilige en prettige werkomgeving voor de medewerkers, alle wettelijke regels na te leven en te ondernemen met zorg voor het milieu. Daarnaast vindt Geelhoed het belangrijk dat medewerkers worden betrokken bij het verbeteren van de organisatie. “We zijn er trots op dat we een mooi team hebben”, zegt Marijn.  

Geelhoed, een betrouwbaar bedrijf dat een goede prijs betaalt voor oude metalen

Oude metalen 

Geelhoed is de afgelopen jaren sterk gegroeid, maar de hoofdmoot blijft nog steeds het inkopen en afhalen van oude metalen. Geelhoed koopt al sinds jaar en dag metalen in van bedrijven en particulieren. Klanten kunnen met de materialen het terrein oprijden en wegen per materiaalsoort. Na het sorteren en wegen wordt er meteen afgerekend in het kantoor. De dagprijzen staan vermeld op de website en zijn telefonisch op te vragen. Voor oud ijzer geldt een minimum van 100 kg om in te leveren. Kleine en grote zakelijke klanten kunnen gebruikmaken van de afhaalservice. Voor ijzer geldt dan een minimum van 500 kg en voor non-ferro metalen een minimum van 100 kg. De prijs van metalen hangt af van de LME-noteringen en wordt elke dag bijgesteld. Geelhoed heeft een directe verbinding met de metaalmarkt in Londen, zodat de meest recente prijsinformatie beschikbaar is. Het bedrijf hecht veel waarde aan materiaalexpertise, transparantie en integriteit bij de inkoop. 

Containerservice 

Geelhoed biedt een containerservice aan bedrijven en particulieren die verschillende soorten en maten containers nodig hebben om hun metalen te laden. Indien noodzakelijk kunnen containers worden geplaatst en opgehaald binnen 24 uur. Er worden flexibele betalingsopties geboden en een snelle afwikkeling. De containerservice van Geelhoed is, afhankelijk van de aangeboden hoeveelheid metaal, beschikbaar in heel Nederland. Leveranciers kunnen kiezen uit kleine bakken van 1 tot 2 kuub, lage containers van 12 kuub en hoge schrootcontainers van 25 tot 40 kuub. Ook zijn afsluitbare 20 ft. zeecontainers beschikbaar. Daarnaast is het voor bedrijven mogelijk om vast meerdere bakken of containers te plaatsen. 

Persservice

Nadat Geelhoed zich in Nootdorp had gevestigd, werd de loods met een geluidsdichte wand in tweeën gedeeld. Het voorste deel is bestemd voor de metaalhandel. In het achterste deel bevindt zich de metaalpers. Geelhoed onderscheidt zich in de oudmetaalhandel door een persservice beschikbaar te stellen voor verschillende soorten klanten. Geelhoed is gespecialiseerd in het persen van metalen tot compacte pakketten in de maat 40 cm x 40 cm x variabele lengte. In de machine worden de metalen samengedrukt tot compacte blokken, die op een efficiënte manier vervoerd en opgeslagen kunnen worden. De blokken glijden over een schuine goot naar het laadplatform, waar ze met een heftruck worden opgepakt en op pallets worden gestapeld, die vervolgens in een vrachtwagen of zeecontainer worden geladen. Gemiddeld wordt zo’n 40 ton materiaal per dag samengeperst. De metalen kunnen gebracht en opgehaald worden in Nootdorp. Indien gewenst regelt Geelhoed ook het transport voor persklanten. 

Duurzaamheid 

Geelhoed zet zich al jaren in om stap voor stap verder te verduurzamen. Inmiddels heeft het bedrijf een vrachtwagen van de hoogste energieklasse gekocht, waardoor het ook mogelijk is in stedelijke milieuzones te rijden. Verder zijn een nieuwe hoofdstroomverdeler, laadstations en drie elektrische heftrucks aangeschaft en krijgt het bedrijf binnenkort een elektrische kraan. In 2019 heeft Geelhoed 470 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van het pand, waar zowel het bedrijf als het milieu veel profijt van hebben. “Het wordt steeds belangrijker om duurzaam te ondernemen”, zegt Marijn. “Op termijn willen we helemaal fossielvrij opereren”, vult Mark aan, “Er loopt een aanvraag voor een Energie Opslag Systeem en we overwegen ook uitbreiding van het aantal zonnepanelen”. 

Geelhoed Metaalhandel beschikt over het MRF-Keurmerk. Dat is een kwaliteitslabel voor metaalrecyclingbedrijven die lid zijn van de Metaal Recycling Federatie (MRF). Gecertificeerde bedrijven voldoen aan hoge eisen op het gebied van kwaliteit, milieu, veiligheid, administratie en gedrag. Door metaal te recyclen, draagt Geelhoed Metaalhandel bij aan het sluiten van de kringloop en een duurzame samenleving, maatschappelijk gezien topprioriteiten. Metaalrecycling bespaart grondstoffen, energie, afval en CO2-uitstoot. Het is een bloeiende sector die maatschappelijk belangrijk, innovatief en toekomstgericht is. Recycling is momenteel een hot thema, maar eigenlijk is Geelhoed hier al sinds het bestaan mee bezig. Geelhoed Metaalhandel streeft naar klanttevredenheid en een professionele dienstverlening. Voor Mark en Marijn is het niet ondenkbaar dat het bedrijf zich in de toekomst nog verder zal ontwikkelen en uitbreiden. De metaalrecycling is immers een levende branche. Het jonge en enthousiaste tweetal heeft in ieder geval genoeg ambitie voor de toekomst.  

Contactgegevens

Ambachtshof 2
2632 BB Nootdorp

Tel: 015 273 0575
Mobiel: 06 306 607 60 (alleen voor WhatsApp)
E-mail: info@oudmetaalhandel.nl
Website: www.oudmetaalhandel.nl


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant