Avanti bezorgt Tempo lastige middag

Sport 63 keer gelezen

Pijnacker - Een gehavend Avanti speelde een prima wedstrijd aan het slot van de competitie. Het heeft kampioenskandidaat Tempo het vuur na aan de schenen gelegd, maar moest helaas de punten aan de ploeg uit Alphen laten. Eindstand 15-19.

Avanti moest het deze middag stellen zonder Mathijs Kranenburg (afgescheurde kruisband) en Laura van Leersum (geschorst). Voor hen speelden Laurens Post en Jiska de Boer. Voor Avanti stond er niets meer op het spel, maar tegenstander Tempo kon nog kampioen worden. Zij waren daarbij wel afhankelijk van de uitslag ONDO tegen SDO. Het werd een wedstrijd waarin van alles gebeurde. Zeker de eerste minuten zaten vol emotie. Al vrij snel waren er twee onderbrekingen voor blessures en niet snel daarna werd coach Steven Mijnsbergen met tweemaal geel van het veld gestuurd vanwege commentaar op de leiding. Het was deze middag een enorme uitdaging om geen kritiek te hebben op de manier van fluiten want de leidsman zat er regelmatig naast. Het belette Avanti om in de eerste helft nog verder afstand te nemen. Avanti was aanvankelijk de leidende partij. De eerste aanval pakte de eerste twee puntenmarge via Fenna Teunissen en Laurens Post. Deze marge werd vastgehouden tot aan de 5-3 en na de 6-3 door wederom Laurens Post kreeg Avanti een volledig onterechte strafworp tegen en dat bracht de stand op 6-4. Tot vlak voor rust bleef de marge twee in het voordeel van Avanti, maar toen sloeg Tempo toe en via drie doelpunten achter elkaar pakte het de eerste voorsprong. Ruststand 8-9.

Na de rust was het Laurens Post (die al een bijna volledige wedstrijd in het tweede had gespeeld) die de ploegen weer op gelijke hoogte bracht. Nadat Tempo weer was uitgelopen naar 9-11 en 10-12 dichtten Ronald Struijk en David Post het gat (12-12). En na de 12-13 en de 13-13 van Kitty van der Ende nam Tempo een tussensprint en via wederom een serie van drie doelpunten nam het een 13-16 voorsprong. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en de wedstrijd eindigde in een 15-19 overwinning voor Tempo.

Omdat de wedstrijd ONDO tegen SDO(K) in een gelijkspel eindigde volgt er nu een beslissingswedstrijd om het kampioenschap tussen ONDO en Tempo.

Doelpunten: Laurens Post (4), Ronald Struijk (4), David Post (2), Dé Post (2), Fenna Teunissen (2) en Kitty van der Ende.