Afbeelding

Nootdorp staat weer met beide benen op de grond

Sport 1.706 keer gelezen

Deze wedstrijd werd omschreven als een zes puntenwedstrijd. Wie won, sloot aan bij de ploegen die op veilige plaatsen staan. Nootdorp zat in een goede flow, terwijl het Leidse LFC juist in een mindere fase zat. Op het veld was daar weinig van te merken. LFC won overtuigend met 5-1. “Er was één ploeg die wilde winnen en dat was LFC,” was trainer Jeroen Struijs hard over zijn ploeg na afloop. “Deze wedstrijd moeten we zo snel mogelijk vergeten,” zei een teleurgestelde Gillian Pieper.

Vanaf de eerste minuut was de thuisploeg de betere. Toch kwam Nootdorp na negen minuten op voorsprong via Joey van Maaren. Maar snel daarna stelde LFC orde op zaken en was de ruststand 2-1 voor de thuisploeg. “Als je niet dezelfde energie erin legt als de tegenstander, verlies je,” was Struijs duidelijk. “Niemand hield zich aan de afspraken,” ging Pieper verder. “Als team waren we slecht vandaag.”

Snel na rust kwam LFC met tien man te spelen. Waar iedereen bij Nootdorp dacht dat het spel nu zou omdraaien, kwam men bedrogen uit. “Dat gevoel was er misschien vijf minuten, een onoplettendheid en de bal lag bij ons in het net. Die 3-1 van hen was een zondagsschot,” baalde Pieper. Hierna werd er nog twee keer gescoord door de thuisploeg.

De trainer en spelers hebben nog vertrouwen dat ze zich direct weten te handhaven. Struijs: “We moeten nu niet in paniek raken, we staan er goed voor.” “In de twee thuiswedstrijden moet er gewoon gewonnen worden,” sloot Pieper af. De eerstvolgende wedstrijd is op 4 mei, thuis tegen VELO.

Verslag: Sander van Venetië
Foto’s: Ria Wilschut


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant