Het bereiken van de halve finale werd gevierd alsof de titel al binnen is. (foto: Aleid Auwerda)
Het bereiken van de halve finale werd gevierd alsof de titel al binnen is. (foto: Aleid Auwerda)

Avanti/Post Makelaardij B1 wint kwartfinale

Sport 1.174 keer gelezen

De korfbaltalenten van Avanti/Post Makelaardij B1 hebben zaterdag met speels gemak de eerste horde genomen op weg naar de nationale titel. In een kolkende sporthal De viergang werden in de kwartfinale de leeftijdgenoten van Albatros B1 met 23-10 terug naar Zwijndrecht gestuurd.

Het was even geleden dat een korfbalwedstrijd in Pijnacker zoveel publiek trok en dat dit publiek voor zoveel herrie zorgde. Beide supportersgroepen zorgden voor een heerlijke sfeer. Samen met het voorstellen door de vaste Avanti-omroeper en de aanwezigheid van de livestream-camera’s, was de toon gezet, nog voor het eerste fluitsignaal had geklonken.

Dat miste zijn effect op de jeugdige spelers aanvankelijk niet. Beide teams begonnen zenuwachtig aan het duel, dat tot 3-3 gelijk op ging. Vanaf die stand liep Avanti B1 uit naar een 12-6 ruststand. Albatros kwam na de pauze nog wel terug tot vier doelpunten verschil, maar vanaf de 14-10 stand begon het feestje binnen de lijnen met fraaie treffers die optelden tot de 23-10 eindstand. Ruben Schmidt werd topscorer met vijf treffers.

Komende zaterdag speelt Avanti B1 in Ridderkerk tegen Dalto B1 om een plek in de finale, een week later.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant