Sterke collectief van Oliveo viert de 0-1 van Laurens Huurman. (foto David Dilling)

Oliveo knokt zich met veel strijd en inzet naar eindelijk weer 3 punten

Sport 969 keer gelezen

Nadat er vorige week weer spelers geblesseerd afhaakten, werd de spoeling voor trainer Willem van der Smit wel erg dun en onervaren. Ervaring is daarom nodig om het jonge en uitgedunde team aan te vullen, zodoende was er de rentree van Gerben Pels, Ludo van Adrichem en Lex Visser voor hun eerste officiële wedstrijd van dit seizoen in het hoofdteam.

Vitesse Delft kan de punten ook goed gebruiken en zij hadden een interim-trainer aangesteld voor de rest van het seizoen. Al na 1 minuut moest Martijn Taal handelend optreden om te voorkomen dat Vitesse Delft snel een voorsprong nam. In de daaropvolgende aanval was Laurens Huurman, die weer een basisplaats had verdiend, wel succesvol en zo nam Oliveo in de 2e minuut de voorsprong.

In de 8e minuut maakte Vitesse Delft gelijk uit een spelhervatting waar Oliveo niet tijdig de organisatie op orde had! Maar het antwoord van Oliveo kwam alweer in de 11e minuut. Een kort genomen vrije trap door Nick Toussaint werd door Noah Boer, die in de dekking stond, goed vrijgespeeld waarna hij met een strakke lage pass Gerben Pels inspeelde op links. Die in zijn aanname de tegenstander afschudde. Hierna kon hij de bal laag voorgeven en daar was de goed doorgelopen Nick Toussaint bij de eerste paal die de bal goed inschoot waarna de bal door de benen ging van de ongelukkige keeper. Laurens tikte de bal voor de zekerheid nog over de lijn, maar deze was er al overheen, maar beter zeker zijn dan spijt hebben. De beelden van David Dilling laten het zien.

In de 14e minuut scoorde Vitesse Delft, maar het doelpunt werd terecht wegens buitenspel afgekeurd. Voor rust had Vitesse Delft vervolgens nog een grote kans, maar de bal eindigde op de paal en de rebound werd door de linksback naast en hoog geschoten. Hier ontsnapte Oliveo aan de gelijkmaker.

Op het grasveld van Vitesse Delft was goed voetballen met zuivere passes niet mogelijk. Met 2 teams die met veel strijd en inzet keihard werken voor de punten is het misschien niet altijd goed voetbal maar de strijd zorgde er hopelijk wel voor dat de toeschouwers het enigszins warm kregen. De ruststand was inderdaad 1-2 voor Oliveo.

Vitesse Delft probeerde met veel inzet en strijd de gelijkmaker te forceren maar Oliveo zorgde voor veel gevaar in de snelle tegenaanvallen. Zo ook in de 68e minuut waarbij een voorzet van Oliveo niet goed verwerkt kon worden en de bal tegen een hand van een verdediger van Vitesse Delft opstuitte, de scheidsrechter was onverbiddelijk: penalty. Deze buitenkans werd zoals vaker dit seizoen goed benut door Noah Boer.

Een slechte spelhervatting van Vitesse Delft die Oliveo niet goed weggewerkt kreeg zorgde in de 72e minuut voor de 2-3 en daardoor werd het voor Oliveo toch nog billenknijpen. Daarna probeerde Vitesse Delft van alles, maar Oliveo gaf niets meer weg.

Zo eindigde de wedstrijd in 2-3, hele belangrijke punten voor Oliveo wat nu een week rust heeft en op 6 april het hoger geklasseerde Westlandia op bezoek krijgt. Lukt het de formatie van Willem van der Smit dan om de weg omhoog weer in te zetten? Uiteraard is iedereen weer welkom en gewenst om de blauw-witte aan te komen moedigen en ondersteunen, de aftrap staat gepland om 15.00 uur op sportpark De Groene Wijdte. Tot dan!