Anique de Vries doet een duit in het zakje tegen Hellas. (foto Mieke van Veen)

Handbaldames zetten koploper Hellas onder druk

Sport 1.007 keer gelezen

Zaterdag schoonde Oliveo Handbal in het kader van NLDoet de accommodatie lekker op; het was tijd voor de grote schoonmaak. Elk team kreeg een eigen klus toebedeeld.

Zaterdagavond trof Dames 1 Hellas thuis. Oliveo bleef de hele wedstrijd in het spoor van de koploper en trakteerde het publiek op een spannende wedstrijd. Pas op het eind bleek Hellas de betere ploeg en het nam met 26-29 de punten mee naar Den Haag.

Heren 1 nam het op tegen ‘laagvlieger’ Foreholte uit Voorhout. Vanaf de eerste minuut overheerste Oliveo en het liet blijken dat er niets te halen viel in Pijnacker. Onder leiding van de makkelijk scorende Luuk de Visser en Max Langelaan liep de voorsprong al snel op naar 10-3. Daarna haperde de aanval enigszins, maar dankzij een uitstekende dekking was het toch 15-10 met rust. Ook daarna was Oliveo de bovenliggende partij. Na 21-14 was de winst al binnen, maar Oliveo voerde de score op. Met een klinkende overwinning van 30-16 op zak gaat HS1 zaterdag op bezoek bij de buren. Om 19.00 uur kruist het de degens met WHC/Hercules 2 in de Tweede Divisie.

HB1 stevent in de Eerste Klasse af op de titel ‘poulewinnaar’.