Nootdorp wint in ondertal van Die Haghe

Sport 1.090 keer gelezen

Het geloof in een goede afloop is weer terug bij SV Nootdorp. De ploeg van trainer Jeroen Struijs staat nog wel laatste, maar de blik kan weer omhoog richting de nacompetitie plekken. ‘’We zitten in een goede flow’’, zei Struijs na de gewonnen wedstrijd tegen Die Haghe afgelopen zaterdag. ‘’De weg omhoog is ingezet. Onze grootste vijand is de aantal wedstrijden die nog gespeeld moeten worden’’, namelijk nog zeven.

In de eerste helft, die gelijk opgaand was, kreeg Nootdorp-middenvelder Anass Essaoui vanwege het onderuit trekken van een doorgebroken speler de rode kaart. ‘’Ik dacht zelf dat er een speler bij stond, ik weet ook niet zeker of hij de bal had gehaald als hij door kon rennen’’, zei keeper Jordi de Bruijn. ‘’Jammer dat de scheidsrechter rood gaf ervoor, maar gaf ons juist een boost.’’

En die boost kwam na de rust. De 1-0 werd gemaakt door Joey van Maaren na een uittrap van de jonge doelman. ‘’De assist was wel lekker, al had ik hem zelf eerst niet in de gaten, haha’’, was De Bruijn eerlijk. Een kwartier voor tijd besliste Mitchell Abdoel de wedstrijd door de 2-0 te maken. De 3-0, en tevens de mooiste, kwam vlak voor het einde van de wedstrijd op naam van invaller Dion Versteegen.

‘’Ik zag de keeper iets te ver voor zijn doel staan en ik dacht: probeer het gewoon’’, zei Versteegen na de wedstrijd. ‘’Ik heb het vaker gedaan en ik dacht waarom ook nu niet’’. Volgende week reist Nootdorp af naar Valken ’68.

Door: Sander van Venetië