Afbeelding

DSVP loopt verder weg van de gevarenzone

Sport 1.079 keer gelezen

DSVP begon, zoals wel vaker de laatste tijd, met veel druk; daarentegen was KMD wat mat en kon geen openingen vinden. Nadat men een beetje gewend was aan elkaar, speelde Rowdi Nobbe zich knap vrij, maar zijn uithaal was te zacht. Ook schoot Rowdi Nobbe kort daarna naast. DSVP kwam kort hierna op voorsprong. Uit een corner kwam de bal, met kunst en vliegwerk, voor de voeten van Rick de Bruijn die tegendraads inschoot: 0-1. Tien minuten later werd er op Rowdi Nobbe een overtreding gemaakt. Een boogballetje in de verdediging, waarbij werd teruggespeeld op Joey Zonneveld, die de bal mooi inschoot: 0-2. Rust, 0-2.

KMD kwam iets feller uit de kleedkamer. Een dieptepass waarbij de KMD-aanvaller kon schieten, maar werd hij in het strafschopgebied onderuitgehaald, strafschop. Tot ontsteltenis van de spelers, trainer en supporters van KMD schoot hij op de lat. DSVP kreeg in de 59e minuut op links een vrije trap. Rowdi Nobbe schoot deze op het doel, maar de KMD-keeper Zielinski stompte de bal weg voor de voeten van Rick de Bruijn, die de bal daarop in het doel liet belanden en de 0-3 maakte. Tien minuten voor tijd scoorde KMD toch nog de 1-3. KMD kreeg een corner en bij de tweede paal stond men om de bal in te koppen: 1-3.

DSVP won deze belangrijke wedstrijd van een directe concurrent en staat nu ver van de gevarenzone. Zaterdag speelt DSVP thuis tegen Wilhelmus.

Verslag: Henk Brink
Foto’s: Wilco de Niet