Jordi van Zuidam speelde zijn 250ste wedstrijd in het eerste van Avanti/Post Makelaardij. (foto: Nicoline de Bakker)
Jordi van Zuidam speelde zijn 250ste wedstrijd in het eerste van Avanti/Post Makelaardij. (foto: Nicoline de Bakker)

Degradatie Avanti/Post Makelaardij dichtbij

Sport 1.097 keer gelezen

Pijnacker - Formeel is het doek voor Avanti/Post Makelaardij nog niet gevallen in Korfbal League 2, maar na het even terechte als pijnlijke verlies tegen staartclub Tempo (22-26), is het zijden draadje waar de Pijnackerse korfballers zich aan vast klampen om degradatie te voorkomen, wel heel erg dun geworden.

Om de vier punten verschil met de veilige achtste positie nog te overbruggen, was winst op Tempo bijna onontbeerlijk. Maar net zoals eerder deze competitie in Alphen aan de Rijn, haalde Avanti het beste in de rodelantaarndrager naar boven. Zonder de geblesseerde Merel Knetemann en Tim van Dorp, maar met een weer fitte Tom Snaphaan in de basis, begon Avanti hoopgevend aan het cruciale duel. Binnen de kortste keren prijkte een 4-1 voorsprong op het scorebord. Maar bij 6-6 ging Tempo erop en erover. Avanti kwam vanaf 11-16 nog wel terug tot 16-16, waarna enkele spannende minuten volgden, maar uiteindelijk bleek Tempo sterker en scherper. 

Komende zaterdag moet Avanti bij Oost-Arnhem winnen om de hoop levend te houden. Al zullen dan ook de laatste twee wedstrijden worden gewonnen. Bij verlies is degradatie naar de hoofdklasse een feit. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant