Met gemengde gevoelens na de teleurstellende nederlaag tegen Tempo poseert Jordi van Zuidam na zijn 250ste wedstrijd (foto: Nicoline de Bakker)
Met gemengde gevoelens na de teleurstellende nederlaag tegen Tempo poseert Jordi van Zuidam na zijn 250ste wedstrijd (foto: Nicoline de Bakker)

Jordi van Zuidam 250 wedstrijden in eerste team Avanti/Post Makelaardij

Sport Avanti 1.606 keer gelezen

Jordi van Zuidam speelde zaterdag zijn 250ste wedstrijd in de hoofdmacht van Avanti/Post Makelaardij. De watervlugge korfballer, bezig aan zijn laatste kunstje op hoog niveau, maakte zijn debuut in Avanti 1 op 1 mei 2011. In de 249 wedstrijden die daarop volgden, scoorde hij in totaal 888 keer. De laatste twee, afgelopen zaterdag in de verloren wedstrijd tegen Tempo.

De belangrijkste twee doelpunten uit zijn loopbaan maakte Van Zuidam allebei op 1 april. In 2017 leverde zijn treffer Avanti/Post Makelaardij promotie op naar de Korfbal League. Exact zes jaar later, in 2023, was hij opnieuw beslissend op 1 april in de promotiewedstrijd naar de Korfbal League 2.

Van Zuidam, geliefd onder korfballiefhebbers voor zijn snelheid, aanvallende dreiging, reboundkracht en verdedigende kwaliteiten, heeft nog negen wedstrijden tot zijn afscheid, om 42 doelpunten te maken en het all-time topscorer record van Stefan Hogervorst te evenaren. Dat staat op 930 goals.

Het poseren na afloop van het sleutelduel tegen Tempo ging misschien niet helemaal van harte, de bloemen zijn er niet minder verdiend om na zo’n geweldige korfbalcarrière. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant