Jordi van Zuidam (links) en Vincent van Beek eerder dit seizoen
Jordi van Zuidam (links) en Vincent van Beek eerder dit seizoen

Korfballers Jordi van Zuidam en Vincent van Beek kondigen afscheid aan

Sport Avanti 3.457 keer gelezen

Pijnacker - Avanti/Post Makelaardij moet het na dit seizoen doen zonder twee van haar routiniers. Jordi van Zuidam en Vincent van Beek vinden het allebei mooi geweest na een rijke carrière in de hoofdmacht van de Pijnackerse korfbalclub en voor Van Beek ook nog een aantal jaren bij Pernix in Leiden. 

Beide mannen zijn met hun team bezig aan een lastig seizoen in de Korfbal League 2, het één na hoogste niveau in Nederland, waarin Avanti/Post Makelaardij strijdt tegen degradatie. Daarin ligt echter niet de reden van hun naderende korfbalpensioen. De combinatie met werk en privé breekt ze meer en meer op, zo vertellen de heren aan AvantiTV.

Jordi van Zuidam maakte zijn debuut in het eerste team in 2011 en speelde tot nu toe 248 wedstrijden, waarin hij in totaal 881 doelpunten scoorde. Daaronder een cruciale strafworp, die Avanti/Post Makelaardij op 1 april 2017 promotie naar de Korfbal League bracht. Exact zes jaar later, op 1 april 2023, herhaalde de snelle allrounder dat trucje in de kampioenswedstrijd die leidde naar de Korfbal League 2.

Vincent van Beek speelde zeven jaar in het eerste van Pernix, voordat hij terugkeerde op het oude nest en de afgelopen twee jaar met volle teugen genoot van de ambiance en sportieve prestaties van zijn club. Ondanks die onderbreking kwam hij tot nu toe met zijn specifieke afstandschot tot 167 doelpunten in 69 wedstrijden.

Jordi en Vincent zijn dit zaalseizoen nog twee keer te bewonderen in sporthal De Viergang. Houd hiervoor de website www.avantikorfbal.nl in de gaten. 

Vervanging staat aan de Sportlaan al te trappelen. Nathan Tuinder is eerder dit seizoen al toegevoegd aan het eerste om de geblesseerde Tom Snaphaan te vervangen. En ook talent Pim Molijn zal naar verwachting niet lang meer op zich laten wachten.

Zie hier het interview met AvantiTV.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant