De meldkamer stuurde meteen een overvallenteam op pad.
De meldkamer stuurde meteen een overvallenteam op pad.

Jongeren overvallen woning Torenvalklaan

Regio 240 keer gelezen

Ypenburg - De politie heeft gisteravond drie jongeren aangehouden die ervan verdacht worden een overval te hebben gepleegd op een woning aan de Torenvalklaan in de wijk Ypenburg.

Vijf jongeren met een Creoolse afkomst drongen gistermiddag een woning aan de Torenvalklaan binnen en bedreigden de twee aanwezige kinderen. Met verschillende spullen verlieten zij even later de woning. De slachtoffers (acht en dertien) zagen kans de politie te waarschuwen die de kinderen opvingen op het politiebureau. Direct werd een onderzoek gestart en het speciale overvallenteam, het Twister team ingezet. Forensisch experts zochten in de woning naar sporen gezocht.

De twee slachtoffertjes, getuigen en omwonenden werden gehoord. Ook werd een buurtonderzoek gehouden en een sms-alert verstuurd met daarin de signalementen van de jeugdige daders.

Aanhoudingen in tram

Het rechercheonderzoek leidde naar drie 14-jarigen die om 20.00 uur in de tram op het Hobbemaplein werden aangehouden. De twee meisjes van 14 jaar uit Den Haag zitten nog vast voor verhoor, de jongen van 14 jaar uit Den Haag kon na verhoor weer naar huis. Twee overvallertjes zijn nog spoorloos.

> Beelden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant