Foto in scène gezet. Dit is niet de vrouw uit het verhaal, maar een stockfoto.
Foto in scène gezet. Dit is niet de vrouw uit het verhaal, maar een stockfoto.

Vrouw krijgt vloeistof in gezicht en wordt uitgelachen

Actueel 5.562 keer gelezen

Pijnacker - Op woensdagochtend 24 april om 08.15 uur reed een dorpsgenote op de fiets over de Noordkade, het stuk tussen de volkstuinen en het Virulypad. Halverwege kreeg ze plotseling een vloeistof in haar gezicht gegooid en werd ze uitgelachen. De vrouw is enorm aangeslagen. “Ik ben ontzettend geschrokken. Ze hebben een stuk van mijn vrijheid afgepakt.”

Ze vertelt over die woensdagochtend. “Ik was onderweg naar een afspraak en hield dan rond dat tijdstip al rekening met allemaal scholieren die richting het Stanislas op de Sportlaan rijden. Ze rijden veelal drie breed, nemen de binnenbocht en letten niet op, maar goed. Je bent dus al op je hoede.”

“Op een gegeven moment naderden er drie meisjes, ook drie breed op het fietspad, maar ze gingen netjes aan de kant. Ik dacht nog: zo kan het ook. Daarachter kwam echter een grote groep scholieren, allemaal in het donker gekleed. De achterste reed op een fatbike en had het hele fietspad nodig. Omdat ik mij daarop richtte, had ik geen oog meer voor de rest van de groep. Tijdens het passeren gooide iemand uit de groep vloeistof in mijn gezicht en over mijn kleren. De jongen op de fatbike vond het allemaal prachtig en lachte mij triomfantelijk uit”.

Compleet aangeslagen heeft ze even verderop haar man gebeld. “Ik zat helemaal onder een soort van zoete troep. Zelfs mijn bril zat onder.” De vrouw is goed van slag en fietst niet meer onbevangen door het dorp. “Ze hebben een stuk van mijn vrijheid afgepakt,” zegt ze.

Melding bij de politie

Ze heeft besloten om vandaag officieel melding te maken bij de politie, zodat er onderzoek gedaan kan worden naar het incident. “Ik vraag me af of ze het ook zo leuk zouden vinden als iemand het bij hun eigen moeder of oma doet,” besluit ze.

- Veel meer incidenten waarbij vloeistof in het gezicht wordt gegooid door groep jongens

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant