Een van de slachtoffers heeft vandaag haar verhaal gedaan bij de politie.
Een van de slachtoffers heeft vandaag haar verhaal gedaan bij de politie.

Veel meer incidenten waarbij vloeistof in het gezicht wordt gegooid door groep jongens op fatbike

Actueel 5.735 keer gelezen

Pijnacker - Vandaag deelde een inwoonster haar verhaal op Telstar Online. Woensdag werd ze door een jongen op een fatbike uitgelachen toen ze door een ander in het gezicht werd gespoten met een onbekende, zoete vloeistof. Ze is hevig ontdaan.

Het bericht op de nieuwssite van de lokale krant heeft gezorgd voor nog veel meer meldingen over deze jongens. Ze zijn al veel langer actief, zo blijkt. Vrijwel alle incidenten spelen zich af in de omgeving van de Sportlaan, Dwarskade en Oudeweg. Mensen zijn niet alleen besproeid met vloeistof en daarna hard uitgelachen, maar ook besmeurd met modder en zelfs bespuugd.

“Ik heb het ook een keer meegemaakt dat ze in mijn gezicht spuugden op de Oudeweg, ook zo’n groep die uit school kwam,” vertelt een slachtoffer. “Precies hetzelfde is mij ook overkomen! Ik moest daarna nog 12 kilometer verder fietsen naar mijn werk, ik hoopte maar dat het gewoon kraanwater was maar vond het zo ontzettend smerig en mensonterend. Ik hoop dat ze deze grapjassen vinden en even heel duidelijk maken dat dit echt niet kan,” schrijft een ander.

Nog iemand zegt: “Op woensdagmiddag werd ik ook in mijn gezicht gespoten door twee jongens op een fatbike op de Combinatieweg. Gelukkig droeg ik een zonnebril.”

“Komt er een fatbike met twee knulletjes erop mij tegemoet. Zij passeren mij en eentje kijkt mij maniakaal lachend aan en spuit iets, uit het niets, zo recht in mijn gezicht! Gelukkig heb ik een bril op en was het vermoedelijk gewoon water, maar je kunt niet eens reageren, want met zo’n bike zijn ze snel ver weg. Wat zijn dit voor idiote grappen”, mailt een ander slachtoffer aan onze redactie.

Weer een ander zegt: “Mij is dat onlangs ook overkomen. Ik liep nietsvermoedend op de Dwarskade en werd van achteren benaderd door twee jongens samen op één fiets. Deze etterbakkies van een jaar of 13 à 14 vonden het blijkbaar erg leuk om ook zoete vloeistof over mij heen te gooien. En wat een lol hadden ze!”

Maar er zijn nog veel meer slachtoffers van deze groep: “Mij is ook zoiets overkomen zondagavond bij de Sportlaan langs het voetbalveld terwijl ik op mijn scooter reed. Ze hebben modder tegen mijn helm gegooid. Ik heb dit ook gemeld bij de politie,” vertelt ze.

Vooral vrouwen lijken het slachtoffer te zijn van deze groep jongens. De politie is inmiddels op de hoogte. Het is niet bekend of er ook daadwerkelijk een onderzoek wordt opgestart.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant