Afbeelding

Nootdorp maakt zich op voor gezellige Koningsdag 2024

Cultuur 2.911 keer gelezen

Na een succesvolle editie in 2023 staan wij in de startblokken om er samen met jullie ook dit jaar weer een mooi Koningsfeest van te maken. Dit jaar zal Koningsdag plaatsvinden op zaterdag 27 april op het speciale evenemententerrein rond de speeltuin aan de Wolverlei in de wijk “Achter het Raadhuis”.

We pakken weer uit met een gevarieerd programma voor jong en oud!

De bekende onderdelen van de Nootdorpse Koningsdag zullen niet ontbreken: de kinderkleedjesmarkt, springkussens, poppenkast, Pannavoetbaltoernooi, eten en drinken, optredens door Harmonie Nootdorp en Shantykoor “Schiehaven” in de ochtend. Scouting Nootdorp zal weer van de partij zijn en dit jaar met een speciale pontonbrug over de sloot. 

Het podium middagprogramma zal worden gevuld door Coverband Escape en DJ Chester.

Twirlteam Surprise zal aanwezig zijn en jullie trakteren op een leuke demonstratie waarin ze hun mooiste kunstjes laten zien.

JetSki demonstratie

Dit jaar zal er een spectaculaire JetSki demonstratie, door Jessi Verheij te zien zijn op de grote vijver. Jessi is de eerste vrouwelijke jetskister van Nederland, die is doorgedrongen tot de internationale top. Tevens is zij de eerste vrouwelijke jetskister die backflips liet zien in competitie verband. Deze spectaculaire truc zal op Koningsdag dan ook zeker voorbij komen. Kom kijken naar dit enorme spektakel! 

Koningsdag wordt altijd erg goed bezocht door een groot aantal mensen (klein en groot, jong en oud). Ook dit jaar zullen bewoners van verzorgingshuis Veenhage worden opgehaald en naar het evenemententerrein worden gebracht om het evenement te kunnen bezoeken, tijdens de wandeling worden zij vergezeld door het Nootdorpse draaiorgel Willem Parel.

Sport, spel en kleedjes

Al vanaf 8.00 uur zijn de kinderen welkom met hun kleedje en koopwaar om het allerbeste plekje uit te zoeken op de kinderrommelmarkt, die zich uitstrekt over de Wolverlei, Pinksterbloem en langs de oevers rondom de vijver. (alleen toegestaan: Wolverlei, Zwanebloem, Zonnedauw, Kaardebol, Kievitsbloem en Orchidee).
Direct na de opening mag de verkoop beginnen. Houd er rekening mee dat verkoop van eten en drinken zonder vergunning niet is toegestaan (ook niet vanuit een tuin). Dit geldt ook voor commerciële verkoop.

En wat te denken van het Nootdorpse Pannavoetbaltoernooi?

De strijd om de Pannavoetbaltrofee is in een aantal jaren uitgegroeid tot een evenement waar veel Nootdorpse jongens en meisjes naar uitkijken. Ook dit jaar zijn er diverse leeftijdscategorieën waarvoor je je op Koningsdag zelf kunt aanmelden (zie programma).
De Kids Art Factory is er ook weer bij. Dit is een grote tent waar kan worden gespeeld, met diverse spellen, en ook kan worden geknutseld. Ook zit ons enthousiaste schmink team klaar om de kinderen prachtig te schminken. Voor een potje minigolf kun je terecht in de speeltuin.

Spectaculair wordt het wanneer je over water kunt lopen op de vijver. Er liggen heuse waterballen klaar, waarin kinderen dit kunnen ervaren. Blijf jij overeind, terwijl je in de ballen loopt? Succes gegarandeerd.

Programma op en rond het hoofdpodium
De opening wordt om 10.30 uur gedaan door voorzitter Kees van Dorp en Burgemeester Björn Lugthart, gevolgd door Harmonie Nootdorp met het traditionele koffieconcert. Voor de aanwezigen is er gratis koffie, thee, limonade en Oranjebitter. Shantykoor Schiehaven geeft weer een fantastisch optreden, gevolgd door een Twirl-demonstratie van Twirlteam Surprise uit Pijnacker.

Aansluitend start het middagprogramma met DJ Chester en de waanzinnige Coverband Escape.

Op Koningsdag is er in Nootdorp dit jaar één DJ die ervoor zorgt dat het feest tot Koninklijke hoogte stijgt. DJ Chester is, na vorig jaar te hebben gedraaid tijdens NootPoP, terug op ons podium. Met zijn unieke mix van de beste meezingers en dans hits zal hij jullie dit jaar op royale wijze bedienen en er een Koningsdag van maken als nooit te voren!

De hoofdact van deze middag is Coverband Escape.
Coverband Escape is een moderne en energieke band met een zeer uitgebreid repertoire van songs uit de jaren 70 en 80, maar ook hits uit de actuele top 40 spelen zij vol enthousiasme. Alles gepassioneerd en bovenal professioneel gebracht door 2 enthousiaste muzikanten en een fantastische zangeres. Alle drie de bandleden zijn naast instrumentalisten ook solo vocalisten, waardoor er een constante afwisseling is van stemgeluid en ieder nummer authentiek benaderd kan worden. Dat wordt genieten geblazen. Kom allen kijken en luisteren!

Namens de Oranjevereniging, vrijwilligers en alle artiesten wensen wij jullie een heel gezellige en vooral ook zonnige Koningsdag toe! Wij hopen dat jullie ook al zin krijgen in Koningsdag 2024!

Tot 27 April, want dan gaan we los! 

Het Koningsdag Team

Koloms

*Eten en drinken

Tijdens Koningsdag kun je genieten van een lekker hapje en drankje. Koffie, thee, frisdrank, wijn of een lekker koud getapt biertje, onze vrijwilligers staan voor je klaar achter de bar.
Bedenk wel; het blijft alleen feest als iedereen verantwoordelijk om gaat met alcohol. NIX18 is de norm. Lekkere trek gekregen? Kom dan genieten van een heerlijke hotdog, hamburger of portie saté. Ook aan onze jongste gasten is gedacht: zij kunnen gaan smullen van een suikerspin, popcorn, poffertjes of een heerlijk ijsje.

*Veiligheid

Net als andere jaren vraagt de organisatie speciaal aandacht voor de veiligheid van bezoekers en vrijwilligers. Het terrein moet goed bereikbaar blijven voor alle hulpdiensten in geval van een calamiteit (brand, ongeval of medische noodzaak). Het evenemententerrein wordt voor ieders veiligheid afgezet met hekken, zodat er een wandelgebied ontstaat waar iedereen veilig rond kan lopen. Geregeld werd de ruimte voor de hekken ‘tijdelijk‘ gebruikt als parkeerplaats door ouders die spullen willen uitladen voor de kinderrommelmarkt. Deze situatie levert gevaar op in geval van een calamiteit. Parkeer geen auto of fiets tegen of voor de hekken! Ook niet heel eventjes. De organisatie zal je daarom aanspreken indien je parkeert op een plaats die, uit veiligheidsoverwegingen, vrij moet blijven. Wij verzoeken je hieraan gehoor te geven en niet boos te worden op vrijwilligers die handelen in het veiligheidsbelang van jou en jouw kinderen. 

*Donateurs

Ook dit jaar kun je weer bijdragen aan en delen in de feestvreugde door deel te nemen aan de donateurskaartenloterij. De Oranjevereniging bedankt je bij voorbaat voor je steun. Tijdens onze verschillende evenementen zijn er nog kaarten te koop. Tijdens Koningsdag is dat bij de muntenverkoop bij het grote podium. De uitslag van de loterij vindt je na NootPoP (8 september) op onze website www.oranjeverenigingnootdorp.nl.

*Social media

Al meer dan 2200 Nootdorpers volgen de Oranjevereniging op Facebook. Wil je tot op het laatste moment op de hoogte blijven? Neem dan ook eens een kijkje op Facebook of Instagram en wordt vriend van de Oranjevereniging Nootdorp. Ook op onze website staat nadere informatie over de evenementen en mogelijke wijzigingen in het programma.
Neem gerust een kijkje op de website: www.oranjeverenigingnootdorp.nl of op Facebook en Instagram: OVNootdorp

*Oproepen

  • Heb je leuke foto’s of video’s (landscape) gemaakt tijdens Koningsdag dan kun je die sturen naar redactie@feelgoodradio.nl. Zij zullen dit plaatsen op hun website, Facebook en/of tv.
  • De Oranjevereniging Nootdorp is een levendige vereniging met veel gezelligheid. De mensen vinden het leuk om een feest te organiseren en beleven daar samen veel plezier aan. We kunnen nog vrijwilligers gebruiken om mee te helpen met Koningsdag. Meld je aub aan om te helpen met de opbouw, gedurende de dag en/of voor het opruimen? Vele handen maken licht werk. 
  • Lijkt het je leuk om mee te organiseren of te helpen bij één van de OVN activiteiten, stuur een mail naar vrijwilligers@oranjeverenigingnootdorp.nl.

* Van de voorzitter

We hebben er zin in!

Een nieuw jaar waarin we weer veel gezellige evenementen voor jullie mogen organiseren.

Wij als Oranjevereniging Nootdorp kunnen niet wachten om van start te gaan en jullie te trakteren op een jaar vol mooie evenementen. Onze vrijwilligers zetten zich ook dit jaar weer met hart en ziel in om er iets moois van te maken.

We trappen af met Koningsdag. Een dag die garant staat voor veel gezelligheid en verbinding in het dorp. Je hoeft dus het dorp niet uit om de gezelligheid op te zoeken. Spreek met elkaar af of kom gewoon gezellig langs om anderen te ontmoeten.

Koningsdag in Nootdorp belooft weer een geweldige dag te worden vol leuke activiteiten voor jong en oud. Op en rond de Wolverlei maken we er ook dit jaar weer een groot feest van en zal het jullie aan niets ontbreken.

We zien jullie graag tijdens Koningsdag op 27 april om er samen een onvergetelijke dag van te maken.

Fijne Koningsdag.

Kees van Dorp

Voorzitter Oranjevereniging Nootdorp

*Programma Koningsdag 2024 Oranjevereniging Nootdorp10:30 - 10:40 uur

Opening van Koningsdag op het grote podium

10:30 - 11:30 uur 

Koffie, thee, limonade en Oranjebitter

10:40 - 17:00 uur

Springkussens

10:40 - 16:00 uur

Kinderkleedjesmarkt

10:40 - 16:00 uur

Activiteiten door Scouting Nootdorp

10:15 - 10:45 uur

Inschrijven Nootdorps Pannavoetbaltoernooi

11:00 - einde toernooi

Nootdorps Pannavoetbaltoernooi

11:00 - 16:00 uur 

Kids Art Factory : spelen en knutselen, mini golf

11.00- 16.00 uur

Waterballen, Jetski demonstratie door Jessi Verheij, Grote podium


10:30 - 10:40 uur 

Opening van Koningsdag

10:40 - 11:30 uur

Koffieconcert Harmonie Nootdorp (voor het podium)

11:30 - 12:45 uur 

Shantykoor “Schiehaven” uit Pijnacker

13:00 - 13:20 uur

Twirlteam Surprise (voor het podium)

13.20 –15.00 uur

DJ Chester, verrassingsprogramma

15:00 –17:45 uur 

Coverband Escape afgewisseld door DJ Chester

17:45 - 18:30 uur 

Afsluiting door DJ ChesterKleine podium


11:30 - 15:00 uur 

Poppenkast (11:30 uur, 12:30 uur, 13:30 uur, 14:30 uur)Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant