Koren en andere muziekgezelschappen treden her en der op.
Koren en andere muziekgezelschappen treden her en der op.

Verbeelding richt zich ook op jonge deelnemers

Cultuur 972 keer gelezen

De jaarlijkse culturele manifestatie De Verbeelding zit vol in de voorbereiding. Recent is de inschrijving geopend voor deelname aan de beeldententoonstelling in het Emmapark, de Kunstroute door de hele gemeente en het Verbeeldingsplein op het Raadhuisplein. Ook voor bandjes en andere ‘optreedvormen’ zijn er volop mogelijkheden. Op de vernieuwde site vind je er alles over. 

De Verbeelding wil zich ook meer richten op jeugdige deelnemers. Vandaar de oproep: ‘Gezocht: creatieve jongeren tussen de twaalf en de twintig jaar. Organisator Renate van der Lans spreekt deze doelgroep even heel gericht aan!
“Ben jij altijd lekker creatief bezig? Met bijvoorbeeld tekenen, fotograferen, het maken van digitale art of iets anders? Dan zoeken we jou! Op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 september vindt in Pijnacker-Nootdorp De Verbeelding weer plaats. Amateurkunstenaars stellen tijdens dit evenement hun werk ten toon in de bibliotheek van Pijnacker. Iedereen mag meedoen en elke vorm van kunst is welkom.”

Vijf jongeren
Ze vervolgt: “Voor de aankomende editie zoeken wij vijf jongeren die extra aandacht willen voor hun werk. Wij zullen je op de foto zetten terwijl je aan het werk bent. Deze foto zal samen met jouw creatie in de bibliotheek komen te hangen. Ook wordt de foto gebruikt om extra aandacht te geven aan De Verbeelding. Ben je enthousiast en wil je meedoen? Of heb je nog een vraag? Neem dan snel contact met ons op via:
groepsexpo@deverbeelding.nu. Wil je niet gefotografeerd worden, maar wel meedoen met de Verbeelding, dan kan dat. Iedereen mag meedoen. Het evenement is niet leeftijdgebonden. Wil jij met je hele schoolklas meedoen, dan mag dat ook! Meld je aan op de website en geef je op als groep.” 

Verbeeldingsplein
Vanaf het Verbeeldingsplein meldt Henny Antonissen dat er tot nu toe vijftien kramen zijn verhuurd aan onder meer verenigingen, kunstenaars en kunstverkopers. Het doel is dertig kramen en meer.
Henny: “Alle creatieve uitingen zijn welkom op het Verbeeldingsplein. Er is een podium waar muziekverenigingen, dansscholen, zangkoren, shantygezelschappen, acrobatiekbeoefenaren enzovoort zich met een voorstelling kunnen presenteren. Daarnaast is er de gelegenheid om in een aparte ruimte workshops te geven. We denken daarbij ook aan de muziekverenigingen. Dit gebeurt met tijdsloten die te voren worden aangekondigd.”

Cursusverzorgers
Henny tot slot: “Als laatste roepen we kunstenaars en creatieve cursusverzorgers uit om workshops te geven. Dit gebeurt ook met tijdsloten. Er komt al iemand die tekenlessen gaat geven. Maar denk ook aan boetseren, mozaïeken, enzovoort. Er zal ook weer een karikaturist zijn. Een koffie-tuc-tuc vergroot de gezelligheid. Het Verbeeldingsplein is bedoeld als een centrale Verbeeldingsplek voor ontmoeting, kunstbeoefening en ook kunstverkoop.”

Nootdorp en Oude Leede
Verbeelding vierde vorig jaar het dertigjarig bestaan. Het is ooit in Pijnacker begonnen met Delfgauw als ‘bijwagen’, maar intussen overvloeit het evenement de totale gemeente. Vanaf de grens met Den Haag tot de grens met Rotterdam achter Oude Leede. De Kunstroute alleen al is een ontdekkingstocht.
De Verbeelding is altijd in het laatste volle weekend van september. Het nazomerweer is doorgaans zeer aangenaam eind september en dat is wel zo prettig voor de liefhebbers die een weekend lang de gemeente doorkruisen op op De Kunstroute kunstenaars te bezoeken en te ontmoeten. En ook een Raadhuisplein Verbeeldingsplein ziet er bij mooi weer een stuk aantrekkelijker uit dan wanneer regen- en windvlagen de kramen teisteren. Reken dus maar op mooi weer en meld je aan als kunstenaar, koor, band, enzovoort. Ook nieuwe vrijwillige medewerkers zijn altijd welkom!    

Zie voor informatie en aanmelding de site: www.deverbeelding.nu.

Het Raadhuisplein in Pijnacker is tijdens De Verbeelding een kleurrijk en levendig Verbeeldingsplein.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant