Het publiek genoot ademloos van de verwikkelingen in Huize De Langste Adem.
Het publiek genoot ademloos van de verwikkelingen in Huize De Langste Adem.

Veel lol bij Het Voetlicht

Cultuur 1.234 keer gelezen

Vijf keer speelde de volwassenengroep van Het Voetlicht het stuk ‘Oud zijn is zo gek nog niet’. Een heel herkenbaar stuk. Het speelt Huize De Langste Adem, een naam die soms wordt aangepast tot Huize Ademnood. De bewoners waren heerlijk oud gemaakt door de grimmage. Sommige spelers waren herkenbaar maar een enkeling nauwelijks, zoals Sonja Janssen.

De herkenbaarheid zat ‘m in allerlei dingen. De werkdruk van de medewerkers, waarbij de directeur ook ‘op de afdeling’ werd ingezet. Het gekreun en gesteun van de bewoners die niet allemaal even vrijwillig bij De Langste Adem waren komen wonen. Een kwaaie schoondochter had haar schoonvader – niet gehinderd door diens slappe zoon – het verzorgingshuis in geloodst. De man was nog zo kwiek dat hij ’s nachts met de medebewoners even de huiskamer een nieuwe look gaf door de wanden te sauzen.

Een bewoner spande samen met zijn meewerkende dochter om zo medebewoners financieel te tillen. Uiteindelijk liep het allemaal goed af. Het publiek genoot en de vijf opvoeringen werden allemaal goed bezocht. In het weekend van 6 en 7 april speelt het jeugdtoneel. Volgende week meer daarover!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant