De zes nieuwe vrijwilligers zij er helemaal klaar voor.
De zes nieuwe vrijwilligers zij er helemaal klaar voor.

Gezinsmaatjes staan in de startblokken

Actueel 673 keer gelezen

Humanitas/Home-Start heeft zes nieuwe vrijwilligers getraind om als gezinsmaatje aan de slag te gaan. Een Home-Start vrijwilliger ondersteunt ouders die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken om wat voor reden dan ook.

Een huilbaby, moeder met (postnatale) depressie, 1-ouder gezin of één of meer kinderen die extra begeleiding vragen. Het kan ook gaan om gezinnen die nieuw zijn in Nederland en graag willen weten wat het opvoeden van kinderen in Nederland voor ouders betekent. De vrijwilliger komt een keer per week bij het gezin thuis om er te zijn voor de ouder(s). Wil je ook je eigen opvoedervaring delen en een gezin door een lastige periode helpen? Of wilt u juist gebruikmaken van Home-Start? Neem dan contact op met Anke IJdens, of bel 06-13340233.

Home-Start weet voor welke uitdagingen en kansen een gezin kan komen te staan. Problemen met een van de kinderen? Weinig contact met vrienden of familie? Een steuntje in de rug nodig? Ervaren en getrainde vrijwilligers van Home-Start bieden opvoed- en gezinsondersteuning bij alledaagse, lichte opvoedvragen. Ouders, vrijwilligers en verwijzers in de buurt van onze Home-Start locatie kunnen rechtstreeks contact opnemen met onze coördinator(en). Let op: gezinnen kunnen alleen meedoen aan het Home-Start programma in hun eigen gemeente.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant