Afbeelding

Wie worden de Nachtburgemeesters van ons dorp?

Algemeen 84 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De komende twee weken houdt Telstar Online een verkiezing voor een heuse Nachtburgemeester. Elke kern mag meedoen. Er worden een Nachtburgemeesters gekozen voor Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw, maar ook voor buurtschap Oude Leede.

De criteria voor het Nachtburgemeesterschap is dat iemand veelal in de nachtelijke uren actief is op het sociale vlak. Dit kan simpelweg al een aanspreekpunt zijn in de lokale horeca, een persoon die min of meer bekend is of een grote sociale functie heeft in zijn of haar dorpskern. Daarnaast is iedere associatie bij de titel Nachtburgemeester sowieso een goed uitgangspunt voor een nominatie.

Pijnacker-Nootdorp heeft overigens een uitstekende burgemeester, Francisca Ravestein. De Nachtburgemeester is dan ook geen vervanging, maar uiteraard een ludiek persoon, zoals Jules Deelder dat bijvoorbeeld al jaren is in Rotterdam.

Wat houdt het Nachtburgemeesterschap in?
Voor de periode van een jaar eeuwige roem en natuurlijk het eervol dragen van de officiële titel Nachtburgemeester van jouw dorpskern. Daarnaast kan er een beroep worden gedaan op de nachtburgemeester bij ludieke evenementen of acties.

Hoe meld je een Nachtburgemeester aan?
Vanaf vandaag is het mogelijk om een Nachtburgemeester aan te melden. Je mag een aanmelding doen voor Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw of Oude Leede, maar ook enkel voor jouw gebied. Stuur een mail onder vermelding 'Nachtburgemeester' en de naam van jouw dorpskern naar redactie@telstar-uitgeverij.nl. Zet in de e-mail duidelijk de naam van jouw kandidaat en zijn of haar woonplaats. Een korte motivatie is wenselijk. 

Een lokale vakjury zal uiteindelijk de gekozen Nachtburgemeesters op vrijdag 20 november bekend maken. Uiteraard worden de nieuwe Nachtburgemeesters in het zonnetje gezet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant