Vanaf de Groenzoom, kijkend op de WijCK in aanbouw. Foto: Patrick Kooman
Vanaf de Groenzoom, kijkend op de WijCK in aanbouw. Foto: Patrick Kooman

Meld je aan voor een natuurwandeling zangvogels in De Groenzoom

Actueel 1.321 keer gelezen

Op 8 mei organiseert beheerder Cor Noorman een wandeling in de Voorafsche Polder en op 15 mei in de Oostmeerpolder in de Groenzoom. Tijdens de natuurwandelingen vertelt hij u meer over de riet- en moeras zangvogels in het gebied. Beide wandelingen starten om 6.00 in de ochtend. 

Inmiddels zijn de meeste zangvogels (onze broedvogels) terug uit hun overwinteringsgebieden in Afrika. Voor de mannetjes breekt een periode aan van competitief gedrag; vocaal vechten en flirten. Daarmee zijn ze het actiefst in de vroege ochtenduren, zo rond een half uur voor- en een half uur na zonsopkomst.

Verzamelpunt en aanmelden natuurwandeling 8 mei
Voor de ‘vroege vogels’ onder jullie organiseert beheerder Cor Noorman op woensdag 8 mei een natuurwandeling die in het teken staat van vogelzang. De wandeling start om 06:00 uur en duurt maximaal 2 uur. We verzamelen op de parkeerplaats tegenover Kleihoogt 2, 2651 KV Berkel en Rodenrijs. Aanmelden kan tot een week voor aanvang via beheer@degroenzoom.nl.

Verzamelpunt en aanmelden natuurwandeling 15 mei
Komt 8 mei niet uit? Niet getreurd! Op woensdag 15 mei organiseert de beheerder ook een natuurwandeling met hetzelfde thema, maar die wordt dan rond het moerasgebied in de Oostmeerpolder gehouden. De wandeling start om 06:00 uur en het verzamelpunt is op de parkeerplaats aan de Microbenplaats, ingang tegenover Meerweg 42, 2651 KS Berkel en Rodenrijs. Wil je je aanmelden voor de wandeling op 15 mei? Stuur uiterlijk een week voor de wandeling een e-mail naar: beheer@degroenzoom.nl.

Tip voor beide wandelingen: Neem een verrekijker mee en zorg voor waterdichte wandelschoenen!

U kunt zich uiterlijk een week voor aanvang van de wandeling aanmelden via beheer@degroenzoom.nl.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant