Afbeelding

Pijnackernaar wint met snowboardfilm

Actueel 132 keer gelezen

VIDEO Pijnacker - Dorpsgenoot Luc Büthker heeft op het snowboard film festival in Annecy in Frankrijk een award gewonnen voor zijn aandeel in de film Periscoping van filmmaker Tim Schiphorst.

“Een Nederlandse snowboardfilm klinkt onwerkelijk maar is er toch! Periscoping zoals de film heet is afgelopen winter gefilmd in Europa en Amerika. Samen met ongeveer negen andere Nederlandse snowboarders en filmer Tim Schiphorst hebben wij onze derde snowboard film gemaakt”, vertelt Luc.

“Ik ben geboren en getogen in Pijnacker en kom dus niet uit de bergen. Heb alleen de mogelijkheid om in Snowworld Zoetermeer te trainen. Om dus beeldmateriaal te krijgen dat waardig is voor een internationale film moet je dus naar het buitenland afreizen. Ieder jaar is het altijd weer even kijken hoe het gaat en hoe het loopt. Er zijn altijd de nodige tegenslagen die je krijgt te voorduren. Zo ben ik zelf afgelopen seizoen helemaal alleen afgereisd naar Helsinki in Finland om te filmen. Naast Finland heb ik ook in Oostenrijk en zelfs in Nederland een hoop kunnen filmen”, zegt de Pijnackernaar.

“Nu is de snowboardfilm net uit en is er veel media aandacht aangezien onze film ook een award heeft gewonnen op "The Reels" snowboard film festival in Annecy in Frankrijk. Hier komt de gehele snowboardtop bij elkaar om de snowboard films te bekijken. Onze film "Periscoping" heeft "Best AM movie" gewonnen op dit film festival. In de film is ook een nadruk dat we uit Nederland komen. Vandaar de naam "Periscoping". De titel wil zeggen dat we onder het zeeniveau zitten en een volledig vlak land zijn”, aldus Luc.

Snowboarders: Luc Büthker, Cees Wille, Gerben Verweij, Joey Van Essen, Will Smith, Kas Lemmens, Wojtek Pawlusiak, Wessel Van Lierop, David Struber, Steef Van Der Meer, Rachida Aoulad, Max De Vries, Henri Habib, Eirik Nesse, Bob Van Unnik.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant