Psychiatrisch patiënten naar Oranjehofje

Actueel 244 keer gelezen

Pijnacker - Woningcorporatie Rondom Wonen gaat - om te beginnen - elf woningen in de Oranjehof (achter ’t Hofland) in Pijnacker verhuren aan de stichting RIBW Fonteynenburg, die daar 24/7 professionele woonbegeleiding gaat bieden aan mensen die een psychiatrisch ziektebeeld hebben met een licht verstandelijke beperking.

“De cliënten van Fonteynenburg zullen in december hun intrek nemen in de woningen, na een kleine opknapbeurt in november en december”, zo meldt Rondom Wonen vandaag in Weekblad Telstar.

De stichting RIBW Fonteynenburg wilde eerder al cliënten met een licht verstandelijke beperking, een psychiatrisch ziektebeeld en eventueel een softdrugs- of alcoholprobleem, aan de Oude Polderweg in Leidschenveen plaatsen. Na hevige onrust onder omwonenden werd het project afgeblazen met als reden ‘dat het niet binnen het bestemmingsplan bleek te passen’.

Een woordvoerster van de stichting zegt desgevraagd tegen onze redactie dat het inderdaad om dezelfde 'doelgroep' gaat. “Toen is er gewoon verkeerd gecommuniceerd. Daarom hebben we de omgeving nu goed geïnformeerd”, aldus de woordvoerster. Bij navraag blijkt echter dat alleen de direct aangrenzenden bewoners zijn geïnformeerd, zoals het blokje huizen in de Hoflandstraat tegenover het speelterrein en een paar senioren in het hofje zelf, die binnenkort gaan verhuizen. Wellicht de reden dat er slechts een handjevol buurtbewoners aanwezig was bij de informatieochtend afgelopen zaterdag.

Rondom Wonen gunt de woningen aan deze mensen: “Omdat zij hun weg terug moeten kunnen vinden in de samenleving. De corporatie vindt dat huisvesting van deze doelgroep binnen haar doelstellingen en maatschappelijke taak en verantwoordelijkheid hoort”, zo laat de woonorganisatie weten.

Naar verluidt komt er een vaste teamleider van Fonteynenburg op de locatie en fungeert deze als contactpersoon voor de buurt. Vermoedelijk wordt het onderkomen in december al geopend en worden er achttien cliënten geplaatst. “In elke woning twee en als de andere huisjes in het hofje vrijkomen gaan we kijken of we kunnen uitbreiden”, aldus een woordvoerster van de Fonteynenburg.

Vragen over komst patiënten Oranjehofje

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant