Zakkenrollers aangehouden na gouden tip

Actueel 29 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Donderdag 11 maart verstuurde politie Pijnacker-Nootdorp een SMS-alert waarin mensen gewaarschuwd werden voor zakkenrollers in winkelcentrum Ackershof te Pijnacker.

Zakkenrollers trachtten toen een greep te doen bij een vrouw die kort daarvoor geld had gestort bij een plaatselijke bank. Een ingesteld onderzoek naar deze twee daders, een man en een vrouw, leverde aanvankelijk niets op. Vrijdag 12 maart meldde zich er een slachtoffer bij de politie die aangaf dat de dag ervoor een flink geldbedrag van haar rekening was afgeschreven. Dit slachtoffer was de dag ervoor, donderdag 11 maart, bij een tuincentrum in Pijnacker geweest. Bij het afrekenen kwam zij erachter dat zij haar pinpas miste. Kort hierna bleek er een flink geldbedrag van haar rekening te zijn afgeschreven. Dit geldbedrag werd gepind bij banken op de Ackershof te Pijnacker.

In verband met deze zaak werden er diverse camerabeelden veiliggesteld en werd er door de Telstar op internet en in de krant gewaarschuwd voor praktijken van deze verdachten. Uit het onderzoek en eerdere soortgelijke feiten, was gebleken dat deze diefstallen gepleegd worden door types die men omschreef als “zigeuners”. Men kijkt bij pinbetalingen op slinkse wijze mee met de pinner om achter de pincode te komen. Korte tijd later worden deze mensen dan aangesproken door deze lieden met een smoes om geld te wisselen. Als men dan de portemonnee trekt, dan is men kennelijk in staat om ongemerkt de pinpas te stelen. Daar men dan de pincode kent is het vrij eenvoudig om de rekeningen te plunderen. Dit had al eerder plaatsgevonden op de Ackershof in Pijnacker, maar ook in de Parade in Nootdorp.

Vrijdag 19 maart werd er vanuit het tuincentrum gebeld naar de politie met de mededeling dat de verdachten van de week ervoor in de zaak aanwezig waren. Hierdoor kon de politie deze verdachten, een 36-jarige vrouw en een 35-jarige man, aanhouden. Beide verdachten hebben geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Uit het verdere ingestelde onderzoek bleek dat de verdachten op camerabeelden te zien waren bij het tuincentrum donderdag 11 maart en bij geldinstellingen bij Ackershof in Pijnacker.

De politie is dan zeer verheugd met de hulp van deze oplettende ondernemer. Mede dankzij zijn alertheid konden deze twee verdachten worden aangehouden. De politie blijft waarschuwen voor soortgelijke praktijken. Houd bij pinbetalingen uw lichaam of hand voor het toetsenbord en voorkom dat uw pincode afgekeken wordt.

Politie waarschuwt voor oplichters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant