Informatie over de rondweg Pijnacker

Gemeente 436 keer gelezen

Pijnacker - Door berichten in verschillende media is ten onrechte onrust ontstaan over de rondweg Pijnacker. Voor alle duidelijkheid: er is geen sprake van, dat de gemeente voor de zomervakantie van 2009 de ligging van een rondweg Noord vast zou leggen, dat is vandaag te lezen op de website van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

De rondweg om Pijnacker vloeit voort uit het Mobiliteitsplan Pijnacker-Nootdorp, dat op 29 september 2005 is vastgesteld door de gemeenteraad. De rondweg is bedoeld om de wegen binnen de bebouwde kom van Pijnacker en Delfgauw zoveel mogelijk te ontlasten van vrachtverkeer en doorgaand verkeer.

Prioriteit gemeenteraad

Naar aanleiding van onder meer een hoorzitting op 16 april 2008, besloot de gemeenteraad op 27 juni 2008 over de toekomstige verkeersstructuur in onze gemeente. De raad heeft beslist de hoogste prioriteit te geven aan de uitvoering van de volgende wegen:

- de Braslaan (is al gestart)

1 de Tuindersweg

2 de verlengde Komkommerweg tussen N 470 en Schimmelpenninck van der Oyeweg

3 de verlengde Komkommerweg tussen Schimmelpenninck van der Oyeweg en Delftsestraatweg

4 de Noordwestelijke Randweg (1e fase) tussen Delftsestraatweg en Hoefslag

9 de verlengde Oostlaan tussen Oostlaan en Oostelijke randweg

De raad meent dat een rondweg zal bijdragen aan de ontlasting van het verkeer door het centrum van Pijnacker. De rondweg, die ook een positief effect zal hebben op de mobiliteit in de hele regio, wordt opgenomen in gemeentelijke, regionale en provinciale (structuur)plannen. Daarmee wordt de basis gelegd voor de toekomstige realisatie en de benodigde financiën.

Sluitstuk

De noordelijke rondweg vormt het sluitstuk van de rondweg om Pijnacker. En in tegenstelling tot de suggesties in verschillende media, zal de komst van een eventuele noordelijke rondweg nog een lange tijd duren. Voordat het zover is, zal de gemeente eerst nog uitgebreid spreken met alle belanghebbenden (omwonenden, Staatsbosbeheer en de provincie Zuid-Holland).

Ingezonden: Rondweg Noord

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant