Zuiver schietend Avanti wint

Sport 64 keer gelezen

Pijnacker – Korfbalvereniging Avanti pakt in de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe veldseizoen de winst. Na een 6-6 stand bij rust slaat Avanti in de tweede helft toe en dankzij de zuiver schietende Ronald Struijk en Fenna Teunissen wordt een 15-13 overwinning behaald.

Avanti heeft de laatste jaren regelmatig tegen Maassluis gespeeld en trok meestal aan het langste eind. De wedstrijden tegen Maassluis hebben verder nog een extra dimensie gekregen omdat de in Pijnacker woonachtige en erelid van Avanti zijnde Christie van Wijk daar werkzaam is als trainer-coach. Dit seizoen heeft zij voor het eerst Maassluis 1 onder haar hoede en kent als geen ander de plussen en minnen van de spelers en speelsters van Avanti. En zo kon het dus gebeuren dat Christie van Wijk op het veld in Pijnacker nu als coach van Maassluis tegen haar eigen vereniging moest spelen.

Avanti begon zeer sterk aan de wedstrijd. De eerste aanval combineerde goed en via twee zuivere schoten van Fenna Teunissen en Colin van der Zanden was het na vier minuten al 2-0. Voor de tweede aanval was het even zoeken. Jiska de Boer heeft besloten vanwege privé omstandigheden even lager te gaan korfballen en op haar plaats speelt nu Mirjam Duin. Het was voor het tweede aanvalsvak even wennen aan deze nieuwe combinatie. Avanti gaf in deze fase het initiatief uit handen en Maassluis ging erop en erover (2-4). In de laatste tien minuten voor de rust hervond Avanti zichzelf en het was wederom de eerste aanval die met scherp schoot. Via twee schoten van afstand bracht aanvoerder Dé Post de stand weer gelijk (5-5) en de ploegen gingen met een 6-6 stand rusten.

Avanti sloeg na de rust toe en Maassluis had alle moeite om te scoren. De ploeg van invalcoach Karim Ratoube schoot zeer zuiver en liep weg naar een vier doelpuntenmarge (10-6). Tot halverwege de tweede helft werd deze voorsprong gehandhaafd, waarbij Maassluis alleen kon scoren uit strafworpen. Door slordig verdedigen kon Maassluis toch weer op twee punten komen waarmee de spanning terug kwam in de wedstrijd. Maar het was aan de deze middag zuiver schietende Fenna Teunissen en Ronald Struijk te danken dat de overwinning in Pijnacker bleef. Eindstand 15-13.

Doelpunten: Ronald Struijk (6), Fenna Teunissen (5), Dé Post (2), Laura van Leersum en Colin van der Zanden.