Gelijkspel voor Avanti in Zeeland

Sport 52 keer gelezen

Zierikzee - Avanti is er niet in geslaagd om de volle twee punten mee terug te nemen naar Pijnacker. Tegen het tegen degradatie strijdende All Ready werd het 11-11 na een 6-8 voorsprong bij rust.

De meeste korfbalverenigingen in Nederland bezitten een kunstgrasveld, maar de tegenstander van Avanti van afgelopen zaterdag speelt nog op het oude vertrouwde echte natuurlijke gras. Waar andere verenigingen even tijd nodig hebben om te wennen aan deze ondergrond, was dit niet het geval bij Avanti. De ploeg van Steven Mijnsbergen kwam vlot op een 0-3 voorsprong door doelpunten van Kitty van der Ende (ringloos afstandsschot), Fenna Teunissen en Laura van Leersum (omdraaibal). Het was Avanti zelf dat All Ready weer in de wedstrijd hielp door in de verdediging teveel te happen en teveel overtredingen te maken. All Ready kreeg drie strafworpen waarvan er twee benut werden.

Na twintig minuten waren de rollen omgedraaid en stond de ploeg uit Zierikzee met 4-3 voor. Er vielen deze wedstrijd weinig echte velddoelpunten, het waren vooral vrije ballen en strafworpen die de scores bepaalden. Avanti wist voor rust weer een voorsprong te pakken door twee vrije ballen van Ronald Struijk, een schot van afstand van Colin van der Zanden en twee zelfverdiende strafworpen van Dé Post. Ruststand 6-8.

Toen direct na rust Laura van Leersum de 6-9 scoorde leek Avanti te gaan doorpakken, maar niets was minder waar. Via een balletje onder de korf en een strafworp kwam All Ready terug tot 8-9. Op dat moment verstapte Colin van der Zanden zich en moest geblesseerd het veld verlaten. Na de wedstrijd bleek er een mega ei op zijn enkel te zitten en het is dus maar de vraag of hij deze competitie nog in actie komt. Leo Vreugdenhil (speler uit Avanti 5) was mee als reserve en hij kon hierdoor zijn debuut maken in Avanti 1 en hij deed dat zeer verdienstelijk. Dé Post bracht van afstand de marge weer op twee en na de 10-11 was het Kirsten Post die van afstand de 9-11 maakte. Avanti kwam daarna ondanks diverse schotkansen niet meer tot scoren en het lukte All Ready om via een afstandschot en weer een strafworp toch nog een punt te behalen. Eindstand 11-11.

Doelpunten: Dé Post (3), Laura van Leersum (2), Ronald Struijk (2), Kitty van der Ende, Kirsten Post, Fenna Teunissen en Colin van der Zanden.