Overvaller aangehouden in Zoetermeer

Regio 20 keer gelezen

Zoetermeer – Een 16-jarige Hagenaar is zaterdagavond 17 november aangehouden nadat hij een overval had gepleegd op een restaurant aan de Luxemburglaan.

De politie kreeg om 19.08 uur melding van de overval. Toen de agenten in het restaurant aankwamen, troffen ze daar drie personeelsleden aan. De verdachte had een van hen, een 18-jarige Zoetermeerder, met een mes bedreigd en geld geëist. Het slachtoffer vluchtte met zijn collega naar de keuken, waar hun andere collega was.

De overvaller ging er vervolgens onverrichter zake vandoor. De Zoeterermeerder en zijn collega’s konden de agenten een goed signalement van de verdachte doorgeven. Korte tijd later zagen agenten op het Marathonpad een man lopen die aan dit signalement voldeed. De agenten zagen dat de man zijn jas binnenstebuiten keerde. Toen de man de agenten in de gaten kreeg, ging hij er vandoor. Hij vluchtte een tuin aan de Kretastraat in en sprong via een schutting in een vier meter lager liggende sloot.

De bewoner van het huis, een 64-jarige Zoetermeerder, zag dit gebeuren en zette samen met zijn honden de achtervolging in. Op de Griekenlandlaan lukte het hen om de verdachte aan te houden en over te dragen aan de politie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant