Sloop Beatrixstraat begonnen

Actueel 118 keer gelezen

Nootdorp - Na jaren discussie en zelfs een gerechtelijke procedure is de sloop van een aantal hoekwoningen in de Prinses Beatrixstraat in Nootdorp eind vorige week begonnen.

Nog maar nauwelijks waren de laatste bewoners uit de huizen getrokken of kinderen maakten er een sloop-speeldomein van. Ondanks de hekken die om het blokje van vier woningen werden gezet. Merkwaardiger was het met het tegenoverliggende blokje van twee woningen. Daar werden geen hekken omheen gezet.

De avond nadat Henk van der Sman was verhuisd naar een woning elders in de straat in de Oranjewijk en hij de sleutel bij Vestia had ingeleverd, sloopten enkele buurtbewoners al tal van bruikbare materialen uit zijn oude woning. Toen hij zelf zijn schuifdeur wilde gaan halen bleek die er met een koevoet uit te zijn gebroken. Dakpannen, tuinhekken en aluminium ramen waren inmiddels ook al verdwenen. Uit navraag bij enkele van de illegale slopers bleek dat deze naar eigen zeggen toestemming hadden van de officiële slopers. Op last van de politie heeft eigenaar Vestia de woning ’s nachts om 1.00 uur dichtgetimmerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant