12inch-race: Dit jaar twee doelen!

Actueel 56 keer gelezen

Pijnacker - Na de oproep in Telstar Weekend van vrijdag 21 maart j.l. stroomde de reacties binnen bij de organisatie van de 12 inch-race (waarvoor onze dank). Omdat ieder doel dat geopperd werd een goed doel is werd het moeilijk kiezen voor de jongens van de organisatie.

Na een selectie gemaakt te hebben zijn er gesprekken geweest met verschillende mensen die allemaal zeer enthousiast wisten te vertellen over het doel dat zij aangedragen hadden. Uiteindelijk is de keuze gemaakt om dit jaar voor twee goede doelen ten strijde te trekken.

Het eerste goede doel is VONK (Vrij universitair medisch centrum Onderzoek Naar Kinderkanker). VONK is een project van het VUmc Fonds. Dit fonds werft geld voor projecten van VU medisch centrum in Amsterdam. Dhr. Paans uit Nootdorp wist de organisatie te overtuigen betreffende de noodzaak van het onderzoek naar kinderkanker. In het VU Medisch centrum in Amsterdam doen artsen en onderzoekers onder leiding van professor G.J.L. Kaspers onderzoek naar het op maat bestrijden van kinderkanker. Een ander project van VONK is het volgen van kinderen die behandeld zijn aan kinderkanker. Zo’n 50% van deze kinderen heeft ‘Late Effecten’ van de behandelingen overgehouden. Omdat op late leeftijd bijvoorbeeld geestelijke en lichamelijke ontwikkelingsachterstand en verminderde vruchtbaarheid vaak voorkomt. Het doel is dan ook om aanpassingen te doen aan de huidige behandelingen om de kans op late effecten te verkleinen.

Stichting Doe Een Wens is het tweede doel waarvoor dit jaar gereden gaat worden. Een overweldigend aantal mensen inclusief de wereldberoemde speaker van de 12 inch-race Wil Bosche gaf aan dat dit een goed doel is waar Pijnacker zich voor in zou moeten zetten.

Stichting Doe Een Wens is een organisatie die de wens van kinderen van drie tot achttien jaar met een levensbedreigende ziekte uit laat komen.

Uiteindelijk zal de totale opbrengst van de 12inch-race eerlijk verdeeld worden over deze twee goede doelen.

Inschrijfavond

Zaterdag 2 juni kunnen de liefhebbers zich vanaf 21.00 uur weer inschrijven voor de 12 inch-race. Helaas is de maximale capaciteit van 500 deelnemers vorig jaar al bereikt. Dus ook dit jaar zal de inschrijving weer stoppen bij dit aantal. De inschrijving zal gebeuren in de snookerzaal van café de Guyter. Twee regels: deelname vanaf 16 jaar en wie het eerst komt die het eerst maalt (dus wees er snel bij!!!!).

Het inschrijfgeld bedraagt: €50,= inclusief 12 inch-fiets en €20,= zonder 12 inch-fiets. Deze dient contant bij inschrijving te worden voldaan.

Kijk voor verdere informatie over de 12 inch-race en de daarbij horende goede doelen op: www.12inch-race.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant