Robbert van Adrichem, Monique Segijn, Stephan Persoon en Ard van Paassen met de prachtige boeketten (zonne)bloemen.
Robbert van Adrichem, Monique Segijn, Stephan Persoon en Ard van Paassen met de prachtige boeketten (zonne)bloemen.

Bossen zonnebloemen voor bewoners Schakelaar en Helmhuis

Actueel 1.095 keer gelezen

Vlak voor de entree van dienstencentrum De Schakelaar staan deze vrijdag 25 juni emmers met prachtige boeketten waarin de zonnebloem overheerst. De boeketten zijn bestemd voor de 75 huishoudens die in De Schakelaar en Het Helmhuis wonen, aan de Mr Dr Van den Helmlaan in Pijnacker-Noord.

Het betreft een actie van Agium, sinds 2002 het bedrijf van Robbert van Adrichem en Stephan Persoon. Agium is heel breed actief op het vlak van financiële dienstverlening en was tussen 2005 en 2015 gevestigd aan de Kerkweg in Pijnacker en is daarna verhuisd naar een groter kantoor in Delft, op het Delftechpark.

Het bedrijf heeft een enorme groei doorgemaakt en telt intussen 165 medewerkers. Vandaar dat Robbert en Stephan vrijdag 165 bossen bloemen hebben uitgedeeld op twee locaties: De Kreek in ’s Gravenzande en De Schakelaar en het Helmhuis in Pijnacker. Twee locaties waar met name oudere mensen woonachtig zijn. Met opzet één locatie in het Westland en één in het Oostland, zeggen Robbert en Stephan die voor bedrijven en organisaties in de hele regio werkzaam zijn. Het Oostland, het Westland en de tussenliggende stad Delft.

De achtergrond van de bloemenactie was/is dat Stephan Persoon zich aan het voorbereiden is op de marathon van Londen die begin oktober wordt gehouden. De veertiger hoopt daar een tijd van drie uur en vijftien minuten te lopen. Bij een eerdere marathon finishte hij zelfs binnen de drie uur.

Behalve de sportieve uitdaging is er nog een doel, namelijk zo veel mogelijk geld bijeen garen voor het onderzoekswerk dat de arts Casper van Eijk doet naar alvleesklierkanker. De vader van Stephan is aan deze nare ziekte zeventien jaar geleden overleden. Deze vorm van kanker staat aan kop op het vlak van ‘ongeneeslijkheid’. 93 procent van de mensen die er aan lijden overleeft het niet. Casper van Eijk – die ook bekend is als clubarts van Feyenoord – is bezig met een onderzoeksprogramma dat gericht is op een betere behandeling en betere medicijnen.

Natuurlijk levert Stephan Persoon daar graag een bijdrage aan. Hij had als doel 5.000 euro bijeen te garen voor ‘Support Van Eijk’ maar zit nu al op 17.500 euro. En hij is er nog niet. De bloemenactie van afgelopen vrijdag was pure winst voor het goede doel. De bloemen waren beschikbaar gesteld door diverse kwekers in de regio. Het bedrijf SuperFlora had zich bereid verklaard om de bloemen te vergaren en er mooie bossen van te maken.

Ard van Paassen van SuperFlora had de bloemen naar De Kreek en De Schakelaar gebracht en vertelde dat zijn bedrijf er heel graag aan mee werkt, omdat het mes aan meerdere kanten snijdt.

De senioren krijgen zomaar even een schitterende bos bloemen waar ze lang plezier van zullen hebben. Agium zet zichzelf even op de kaart met een prachtige sponsoractie en Stephan Persoon kan een mooi bedrag bijschrijven en Casper van Eijk heeft weer meer financiële middelen om echt werk te maken van zijn onderzoeksprogramma betreffende alvleesklierkanker. Monique Segijn van de SWOP wierp zich op om met een aantal vrijwilligers de bloemen rond te delen!


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant