Het Wolfert Lyceum in Bergschenhoek straalt en blinkt weer, zo legde fotograaf Morris Bennis op hoogte voor ons vast.
Het Wolfert Lyceum in Bergschenhoek straalt en blinkt weer, zo legde fotograaf Morris Bennis op hoogte voor ons vast.

Wolfert Lyceum weer lekker fris en schoon dankzij Borstelman

Algemeen 964 keer gelezen

De manschappen van de Borstelman waren vorige week volop in de weer op het schoolplein van het Wolfert Lyceum in Bergschenhoek. Ook borsteldirecteur Paul van der Spek kwam persoonlijke poolshoogte nemen bij het intensieve schoonmaakproject.

De Borstelman is inmiddels een begrip in onze regio. “Het is ooit als een geintje begonnen”, vertelt Paul. “Ik was mijn eigen terras aan het schoonspuiten met een hogedrukreiniger, toen mijn broer zei: je moet er een borstel opzetten, dat werkt veel beter. En dat is ook zo, want met hogedruk, spuit je de beschermlaag alleen maar van de tegels af en komen de zandvoegen los. Borstelen, dat werkt écht!”

Inmiddels is er geïnvesteerd in professionele apparatuur en borstelen de medewerkers naar grote tevredenheid van klanten van Pijnacker tot Lansingerland en van Wassenaar tot aan het Gooi. “Wij borstelen nu ook met stoom”, vervolgt Paul. “Op zo’n 150 graden doodt dit ook nog eens de algen en zijn de tegels en houtenvlonders nóg langer schoon.”

Toen de Borstelman nog niet was geweest, zag het er groen, donker en algrijk uit. Gelukkig was de Borstelman snel ter plekke.

Op het Wolfert Lyceum kreeg De Borstelman opdracht om zo’n beetje het grootste terras van Zuid-Holland te borstelen. Schooldirecteur Peter Wind van het Wolfert Lyceum zag vanuit zijn werkkamer hoe het plein veranderde in een schone, frisse omgeving. “Sterker nog, het nodigde bij veel kinderen meteen uit om naar buiten te gaan. Dat kan bij ons sowieso volop, want we hebben een voetbalveld, een basketbalveld en een heleboel bewegingsruimte rondom de school. Het voordeel van een school in een landelijke, groene omgeving, zoals in Lansingerland. Dan heb je lekker de ruimte”, aldus Peter Wind.

Schooldirecteur Peter Wind van het Wolfert Lyceum op het frisse, schone plein. Hij is ontzettend tevreden over het resultaat.

Terug naar Paul, die nog steeds verbaasd is over hoeveel mensen met hogedrukspuiten terrassen en vlonders schoonmaken. “Dat is echt funest, dat moet je niet doen. Wij borstelen zorgvuldig en zorgen dat de voegen niet loskomen.” Inmiddels is ook een aantal VVE’s (Vereniging Van Eigenaars) aangesloten bij De Borstelman. Binnentuinen, terrassen of galerijen, alles pakken ze aan en bovenal naar volle tevredenheid. Natuurlijk is het ook mogelijk om De Borstelman te bestellen voor een particuliere, kleine (tuin)klus. Dat is helemaal geen probleem, sterker nog: De Borstelman staat bekend om zijn laagdrempelige, persoonlijke contact.

Wat dat betreft lijken Paul en Peter wel op elkaar: sociaal, laagdrempelig en mannen die houden van persoonlijk contact. Het is dat Paul de schoolbanken al een poosje heeft verlaten, anders was hij direct op het Wolfert Lyceum gegaan, zo enthousiast is hij. “Ik vind het een hele positief school”, zegt hij. “En de buitenruimte is inderdaad heerlijk. Ik heb heel wat kinderen in de pauze lekker zien sporten en bewegen.” Informatie: wolfert.nl/lyceum en deborstelman.nl.

Uit de krant