Afbeelding

Zonnebloemgasten smullen bij Smulhoeve

Actueel 1.284 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - "Gast van de Zonnebloem zijn is vooral leuk omdat je dan veel andere gelijk gestemde mensen ontmoet. Het is ook fijn dat er mensen zijn die hun tijd beschikbaar stellen om ons geregeld een leuke dag te bezorgen" aldus de heer Hans Volmer, 91 jaar en sinds zes jaar gast.

Na het feestelijk vieren in juni van de zeventigste verjaardag van Zonnebloem Nederland met een geslaagd dagje uit in Rotterdam, organiseerde De Zonnebloem Nootdorp dinsdag 20 augustus voor alle gasten een door Fonds 1818 gesponsorde high tea. In de Smulhoeve konden de gasten en vrijwilligers genieten van een heerlijke high tea met vele zoete en hartige lekkernijen.

Mooie route
De Smulhoeve is een heel leuk lunchcafé in Leidschenveen met een mooi terras. Je wordt er bediend door mensen met een verstandelijke beperking, die trots zijn op hun vak. Medewerkers van Ipse De Bruggen begeleiden hen hierbij. Alle gasten konden zelf aangeven op welke wijze zij naar de Smulhoeve wilde komen.

Zonnebloem gasten die dat op prijs stelden werden door een vrijwilliger met de auto of in de rolstoel thuis opgehaald. Na afloop werden zij weer door dezelfde vrijwilliger thuisgebracht. Voor de gasten in een rolstoel of scootmobiel had Zonnebloem vrijwilliger Frans Paap een mooie route naar de Smulhoeve uitgezet vanaf het verzamelpunt Woonzorgcentrum Veenhage.

Wandelweer
Het was mooi wandelweer en de gasten en vrijwilligers genoten van de wandeling en de gezellige praatjes onderweg. Eén van de gasten vertelde dat zij geboren was op de Veenweg. Omdat er voldoende tijd was, heeft Frans de route aangepast en zijn wij langs haar ouderlijk huis gewandeld. Als Zonnebloem vrijwilliger zet je je zinvol in voor inwoners van Nootdorp met een lichamelijke beperking. Joke Klerk en Leny van der Helm hebben samen de organisatie van deze high tea gedaan. "Naast het organiseren van allerlei activiteiten zijn de sociale contacten met de andere vrijwilligers, de gasten en de huisbezoeken ook heel leuk" aldus Joke Klerk. Leny van der Helm is sinds 1984 vrijwilliger bij de Zonnebloem. Zij heeft veel jaren de organisatie gedaan van de vakantie weken met de MPS de Zonnebloem. Leny vindt het leuk om met andere mensen om te gaan en voor hen iets extra's te kunnen betekenen.

Vrijwilliger worden
Heeft u er wel eens aan gedacht om Zonnebloem vrijwilliger te worden? Voor nadere info kunt u bellen naar de secretaris Emmy Remmerswaal 015 – 222 0247. Kijkt u ook eens op zonnebloem.nl/nootdorp waar u mooie foto's en leuke verslagen aantreft van de diverse gezellige activiteiten.

Uit de krant