VanderHelm Bedrijven viert veertigjarig bestaan
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl
Gijs van der Helm (met een cadeau van de medewerkers) en Anton Dijkshoorn overhandigden het eerste exemplaar van het jubileummagazine aan Marja van der Helm. (Foto: Cok van den Berg)
Gijs van der Helm (met een cadeau van de medewerkers) en Anton Dijkshoorn overhandigden het eerste exemplaar van het jubileummagazine aan Marja van der Helm. (Foto: Cok van den Berg)

VanderHelm Bedrijven viert veertigjarig bestaan

  •   1055 keer gelezen   Actueel

Het was vrijdag 1 februari exact veertig jaar geleden dat Kees van der Helm naar de Kamer van Koophandel stapte om daar Loonbedrijf Kees van der Helm in te schrijven. Kees had levensmiddelentechnologie gestudeerd en werkte bij visverwerker Ouwehand in Katwijk. Hij zocht echter de vrijheid van het ondernemerschap en begon zijn eigen boerenloonwerkbedrijf.

Zijn moeder kon het begrijpen. Zijn vader vond het zonde van de studiecenten en sprak de historische woorden: "Een ingenieur op een trekker, de boeren zien je al aankomen." Heel even leek vader Aad gelijk te krijgen. Al snel na de start in 1979 kwam er een economische crisis waardoor de eerste tractor waar Kees zo trots op was drie keer gepoetst en gesmeerd in de schuur bleef staan. Het was zelfs zo erg dat Marja en Kees de telefoonrekening even niet konden betalen. Kees was echter vindingrijk en immer positief. Hij ging door met zijn bedrijf en overleefde de eerste crisis. Er zouden er daarna nog wel een paar volgen, maar de onderneming heeft ze allemaal overleefd. Jammer genoeg alleen Kees zelf niet. Hij is in november 2015 overleden aan de gevolgen van een ziekte. In de geest van Kees zijn de familie Van der Helm en de medewerkers van het bedrijf doorgegaan. De gele trui drager is uit koers, maar de wedstrijd gaat door. Blijf gegroepeerd, doe geen gekke dingen, maar schakel wel zo mogelijk een tandje bij. Dat deden de negentig medewerkers van de onderneming die aan de Overgauw in Pijnacker van start ging en sinds 2007 gevestigd is op Oudeland op De Helmhoek.

De metafoor over de gele trui en de koers die doorging was van Anton Dijkshoorn, een van de vele krachten die Kees van der Helm door de jaren heeft binnengehaald in zijn bedrijf en die sinds 2001 financieel en operationeel directeur is. Kees van der Helm was altijd de algemeen directeur en het gezicht naar buiten. Die rol is na het overlijden van Kees overgenomen door zoon Gijs die het op zijn eigen manier doet maar net als zijn vader makkelijk en naturel is in de presentatie. Dat bleek vrijdag weer eens tijdens het jubileumfeestje voor klanten, relaties, leveranciers en medewerkers, intussen 110 in getal. In een tot feestzaal omgebouwde bedrijfshal schetsten Gijs en Anton een aantal historische wapenfeiten en de ontwikkeling van agrarisch loonbedrijf tot een veelzijdige onderneming op het gebied van milieukunde, ecologie en civieltechnisch werk. Bij de ontwikkeling van woonwijken, bedrijvenparken en recreatiegebieden heeft VanderHelm het hele spectrum in huis: van vleermuisonderzoek tot het slopen van panden, grondonderzoek en grondsanering, bouw- en woonrijp maken.

Voor het hele traject heeft VanderHelm de kennis en de kunde. Bodembrede dienstverlener zeggen ze zelf. In veertig jaar is VanderHelm ondanks de enorme groei een familiebedrijf gebleven met een vaste kern medewerkers. Een nuchter en praktisch bedrijf met een no nonsens instelling van beetpakken en aanpakken. Het bedrijf heeft een jubileummagazine laten maken waarin veel medewerkers hun verhaal doen maar ook klanten/opdrachtgevers die positief zijn over de betrouwbaarheid, de deskundigheid en de veelzijdigheid van de onderneming. In de eigen omgeving is VanderHelm in Pijnacker actief bij de ontwikkeling van nieuwe woonwijken en winkelcentra. Vlakbij op Oudeland is het bedrijf druk met al het voorwerk voor de bouw van een groot distributiecentrum. Grondonderzoek, landmeten, bouwrijp maken; al die elementen komen terug. Kees van der Helm heeft het jubileum niet meer mogen meemaken, maar hij zou trots geweest zijn op waar VanderHelm Bedrijven nu staat. Echtgenote Marja – die volop in het bedrijf actief is evenals de andere zoon Joost - nam het eerste exemplaar van het jubileummagazine in ontvangst, waarin ze haar verhaal doet over de historie van het bedrijf. Marja voerde kort het woord en zei dat ze trots is op iedereen die heeft bijgedragen aan de groei en de bloei van de onderneming!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>