Afbeelding

Teamchef: "Desnoods stap ik zelf op de motor"

Actueel 8.047 keer gelezen

Pijnacker - De beslissing van de Landelijke Politie om een streep te zetten door de begeleiding van de Beatrixrun is vandaag ingeslagen als een bom. Ook op het lokale politiebureau van Pijnacker-Nootdorp is het nieuws slecht gevallen.

"Dit is een landelijk besluit, maar lokaal kunnen wij ook beslissingen nemen", zegt teamchef Gerard Anker tegenover Telstar Online. "Misschien moeten we een aantal medewerkers van ons eigen bureau een extra opleiding geven, maar een evenement zoals de Beatrixrun mag niet verdwijnen. Desnoods stap ik zelf op de motor." Anker is erg ontdaan door het nieuws en geeft aan zich uiteraard te moeten houden aan landelijke regels: "Maar dit gaat wel over mijn dorp en daar sta ik voor. Ik wil zo snel mogelijk met de burgemeester en het bestuur van de Beatrixrun om de tafel."

Fractievoorzitter Manuela Bijl van de lokale partij Eerlijk Alternatief schrijft: "Wij zijn ontsteld over het bericht dat de weigering van de politie om motorevenementen nog langer te begeleiden de organisatie van de Beatrixrun heeft gedwongen om deze jaarlijkse rit voor mensen met een beperking te stoppen. Het kan en mag niet zo zijn dat bezuinigingen leiden tot het stopzetten van dergelijke belangrijke sociaal maatschappelijke evenementen die zoveel betekenen voor inwoners, deelnemers en begeleiders. Natuurlijk gaan wij als raad niet over de portemonnee van de politie, maar wel hoe de politie-inzet plaatsvindt in deze gemeente. Wij zijn dan ook erg verbaasd dat de raad hier niet van op de hoogte is gesteld. Op zijn minst zouden raad en college hier over moeten praten."

De gemeente laat in een reactie weten: "Burgemeester Ravestein blijft samen met politie en de organisatie van De Beatrixrun zoeken naar een oplossing om dit belangrijke evenement voor de toekomst te behouden." De burgemeester zelf laat weten: "Het kan niet zo zijn dat 'onze' politiecapaciteit wel wordt ingezet bij evenementen in Den Haag en dat een voor Pijnacker-Nootdorp zo belangrijk evenement als de Beatrixrun niet door kan gaan."

Gerco Veltrop van de werkgroep Beatrixrun vertelt vandaag in weekblad Telstar/Eendracht dat hij in oktober een brief heeft gehad dat hij niet meer hoeft te rekenen op ondersteuning vanuit de Landelijk Politie. Lees hier zijn verhaal. Hij krijgt sinds vanmorgen heel veel reacties op het nieuws. Ook op Facebook stromen de berichten binnen.

Uit de krant