Logo telstar-online.nl

Hart van Pijnacker niet warm genoeg

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker - Het centrum van Pijnacker moet in 2020 zijn uitgegroeid tot het kloppend hart van Pijnacker-Nootdorp. Dat is de boodschap van een rapport dat de ondernemers, de vastgoedeigenaren en de gemeente hebben laten opstellen door CityWorks.

Nu rijden te veel mensen het centrum van Pijnacker voorbij. Een derde deel van de mogelijke omzet lekt weg naar omringende winkelcentra, in onder meer Nootdorp en Berkel en Rodenrijs. In het rapport dat maandag aan de winkeliers en andere betrokkenen is gepresenteerd, worden vijf doelstellingen en 25 concrete maatregelen gepresenteerd. Kern van het verhaal is dat alle betrokken partijen één organisatorische eenheid moeten vormen.

De winkeliers van Ackershof 1 en 2 en de aanloopstraten moeten samen optrekken. Daarnaast moet het centrum ook ruimte bieden aan maatschappelijke functies. Het Raadhuisplein moet veel gezelliger worden met meer evenementen en meer horeca. De bewegwijzering, de bereikbaarheid en toegankelijkheid moeten beter. Het totale winkelaanbod moet groter en vollediger worden, met mogelijk een trekker in Ackershof 2. De gemeente gaat de bestemmingsplannen zo aanpassen dat in het centrum meer mogelijk is en erbuiten geen 'wegtrekkers' kunnen verrijzen zoals de Lidl op de locatie Welkoop aan de Korteweg/Europalaan.

Meer in de Telstar Eendracht van morgen.

Meer berichten