Foto: Sjaak Oudshoorn
Foto: Sjaak Oudshoorn

Weer valpartij spekgladde 's-Gravenweg

Actueel 54 keer gelezen

Nootdorp - De weg waar onze medewerker om even voor negen uur is gevallen, bleek om tien uur nog steeds glad. Een meisje is op exact dezelfde plek met de brommer gevallen en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens aanwezige agenten heeft ze letsel aan haar been.

De melding van onze gevallen medewerker bij de gemeente heeft om negen uur heeft niet geleid tot strooiactie van de gemeente. Een van de politiemensen ter plaatse belde met de gemeente om onmiddellijk in actie te komen met een strooiwagen. “Het is hier spiegelglad”, zei hij letterlijk.

Woordvoerster Maaike Volker meldt namens de gemeente Pijnacker-Nootdorp: "Op onze website kun je alles lezen over het strooien in de gemeente het hoe en waarom. Ook is er een PDF met strooiroutes te vinden en een lijst met straatnamen. De ’s Gravaenweg valt onder de strooiroutes. Vanaf vandaag zal alle info achter een banner op de homepage komen, want strooien is met deze gladheid actueel geworden."

Volker vervolgt: "Vanaf 1 november staan de mannen paraat om te strooien. Dan houden we het weer (de gladheidsverwachting en de actuele situatie) met een weermeldingensysteem in de gaten. Het grote probleem vanmorgen was de plotseling, zeer plaatselijk, opkomende gladheid. De nacht coördinator is er om 04.00 uur en 06.00 uur uit geweest, toen was er niets aan de hand. De gladheid ontstond zo rond 08.30 uur. De auto’s die voor het strooien gebruikt worden waren er toen al op uit voor het reguliere werk. De dag coördinator moet er dan dus eerst één terug naar de Ambachtsweg halen, hier moet de strooier dan nog op gezet worden en deze moet dan weer gevuld worden, voordat deze wagen dan daadwerkelijk op pad is, is het half 10. Rond 10 uur was de wegdek temperatuur al weer zo hoog dat de gladheid alweer voorbij was. Er is vannacht en vanmorgen geen melding ontvangen vanuit de provincie en de meldkamer van de politie over de gladheid. De provincie, die in onze ogen wel eens te vroeg uitrukken is er zelf ook niet uit geweest."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant