Drama voor crosser Martijn Verwiel

Actueel 85 keer gelezen

Delfgauw – Maandenlang is Martijn Verwiel (22) uit Delfgauw bezig geweest met voorbereidingen voor de zwaarste motorcross strandrace ter wereld: de Red Bull Knock Out in Scheveningen die aanstaande zondag wordt gereden. Afgelopen weekend viel Verwiel van zijn fiets en brak zijn sleutelbeen op twee plaatsen.

Zijn crossmaat Leon van der Drift (22), met wie hij in training was, laat via zijn vader weten het verschrikkelijk te vinden voor zijn collega. “Ze zouden samen op de baan staan, nu moet Leon het alleen gaan doen, dat is best balen. Maar Leon beseft ook dat hij nu door moet. Hij is de afgelopen week meer dan ooit aan het trainen, want zijn conditie moet in orde zijn.” De ongelukkige crosser Verwiel, moet genoegen nemen met een plaats achter de hekken als toeschouwer van het spektakel. “Martijn hoopt dat hij niet teveel bekenden tegen het lijf loopt die hem een schouderklopje komen geven”, grapt vader Van der Drift.

Knock Out race

Verwiel verwacht over zes weken weer op de crossbaan te staan. Van der Drift daarentegen laat weten dit weekend te gaan knallen en sowieso bij de eerste tweehonderd te willen eindigen. Ook dit jaar strijden maar liefst 500 nationale en internationale motorcrossers onder auspiciën van de KNMV in drie fases tegen elkaar, het loodzware parcours, de natuurlijke elementen en de lichamelijke uitputting. Tijdens de Knock Out Qualifier wordt het aantal rijders uitgedund van 500 naar 200. De toegang tot de Scheveningse boulevard met perfect zicht op de Red Bull Knock Out 2007 is voor iedereen gratis toegankelijk. Daarnaast zendt RTL 7 de race op zondagmiddag 18 november uit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant