Het enthousiaste prik- en grijpteam achter een berg van zwerfaval.
Het enthousiaste prik- en grijpteam achter een berg van zwerfaval.

Schoon Pijnacker-Nootdorp ruimt bedrijventerrein De Boezem op

Actueel 1.046 keer gelezen

Afgelopen zaterdag heeft Schoon Pijnacker-Nootdorp tijdens de Landelijke Opschoondag Bedrijventerrein De Boezem in Pijnacker grondig aangepakt. Ruim twintig enthousiaste vrijwilligers verzamelden zich op de gemeentewerf en verspreidden zich vervolgens over het bedrijventerrein.

Yvonne Hubert is coördinator bij de vrijwilligersorganisatie, die inmiddels zo’n 200 enthousiaste leden telt. Yvonne en haar collega’s organiseren naast stevige opruimacties op locaties in Pijnacker-Nootdorp ook gastlessen op scholen. Dat blijkt een doorslaand succes te zijn. Op zaterdag stond een legertje vrijwilligers klaar om bedrijventerrein De Boezem eens flink onder handen te nemen. 

“De actie werd goed ontvangen”, vertelt Yvonne. “We hebben heel wat positieve reacties gekregen, maar eerlijk gezegd krijgen wij dat altijd hoor”, lacht ze. De meest bijzondere vondst? “Een dode muis in een afgesloten fles. Dat is vrij apart, toch?” Na anderhalf uur zwerfafval rapen was de opbrengst indrukwekkend, met vuilniszakken vol plastic verpakkingsmateriaal, sigarettenpakjes, peuken, drinkbekers, hout en andere rommel. De vuilcontainer werd tot de rand gevuld met zo’n 15 tot 20 zakken afval. Yvonne: “Plastic is het grootste probleem omdat het niet vergaat. Microplastics zijn vooral een zorgwekkend aspect van het afvalprobleem”, weet ze. Na afloop werden de vrijwilligers hartelijk ontvangen in de kantine van de gemeentewerf door wijkmanager Karin Beek met koffie, boterkoek en cake.

Nieuwe actie
De volgende actie van Schoon Pijnacker-Nootdorp staat gepland op zaterdag 25 mei in wijk De Venen in Nootdorp. Meer informatie over alle geplande acties dit jaar is te vinden op de website www.schoonpijnackernootdorp.nl. Waarom meedoen? “Naast het helpen van het milieu en het schoonhouden van de omgeving, biedt deelname aan Schoon Pijnacker-Nootdorp ook de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten en waardevolle contacten op te bouwen. Het is een win-win situatie voor iedereen betrokken bij de acties”, aldus Yvonne.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant