Afbeelding

Gemeenteraad Pijnacker-Nootdorp samen aan de ontbijttafel op internationale vrouwendag

Actueel 1.683 keer gelezen

Op vrijdag 8 maart 2024, Internationale Vrouwendag, organiseerden vrouwelijke gemeenteraadsleden van de gemeente Pijnacker-Nootdorp een speciaal ontbijt om aandacht te vragen voor belangrijke thema’s zoals gelijke rechten van alle vrouwen en non-binaire personen, politieke participatie van vrouwen, economische empowerment en de rol van mannen binnen emancipatie. 

Tijdens het ontbijt, waar behalve raads- en collegeleden ook introducees uit de samenleving aanwezig waren, sprak schrijfster Jolanda Holwerda over het belang van authentiek leiderschap in organisaties. Naomi van der Linde, teamchef van de politie in Pijnacker-Nootdorp, sprak over authentiek en vrouwelijk leiderschap in een ‘mannenorganisatie’ en Heleen Kruijswijk deelde haar ervaringen als eerste vrouwelijk tandarts bij Defensie.

Medeorganisator gemeenteraadslid Carla van Viegen “Internationale Vrouwendag is een goed moment om terug te kijken naar de strijd die vrouwen door de jaren heen gevoerd hebben voor gelijke rechten. De inspirerende verhalen tijdens het ontbijt helpen om te zien wat er nog steeds nodig is om de positie van vrouwen, ook in onze gemeente, te versterken”.



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant