Foto: Ines Vidaurre-Feemers
Foto: Ines Vidaurre-Feemers

Zondag 19 mei aanstaande: Lunchconcert in de Ontmoetingskerk

Cultuur 501 keer gelezen

Pijnacker - Aanstaande zondag 19 mei zullen de stemmen van ongeveer 75 meisjes weerklinken in de Ontmoetingskerk. Het koor Musicanti, onder leiding van dirigente Danielle van Lieshout, is het selectiekoor van de Academy of Vocal Arts uit Den Haag. Dit koor bestaat uit zeer getalenteerde en gemotiveerde koorleden afkomstig van het Haags Kinderkoor, die op een zeer hoog niveau optreden.

Ze verlenen hun medewerking aan diverse producties, maken reizen en volgen een gedegen muzikale opleiding op het hoogste niveau. Dit weekend hebben ze een uitwisselingsweekend met het Mädchenchor Hamburg, onder leiding van dirigente Gesa Werhahn. Ook dit koor hanteert dezelfde methodiek van opleiden en bereikt daarmee een vergelijkbaar hoog niveau. De organisatoren van deze concertserie zijn bijzonder verheugd dat deze twee koren dit concert willen verzorgen. Het eerste deel zal Musicanti alleen zingen, gevolgd door een optreden van Mädchenchor Hamburg. Het concert wordt gezamenlijk afgesloten. Twee jaar geleden trad Musicanti al eens op in deze concertserie met een jeugdkoor uit Dornbirn, Oostenrijk, wat een fantastisch concert opleverde. De verwachtingen voor dit optreden zijn dan ook hoog gespannen.

Op het programma staan onder andere: “The Rose”, “Nothing Else Matters”, “Guten Abend, gut’Nacht” en hetzelfde leuke laatste nummer als tijdens het concert van twee jaar geleden.

Nog nooit een concert bijgewoond in de Ontmoetingskerk? De concerten vinden doorgaans plaats op de 3e zondag van de maand, met aanvang om 12 uur. In de zomermaanden juli en augustus vinden er geen concerten plaats. De toegang is gratis en de concerten duren ongeveer een uur. Bij binnenkomst is er voor bezoekers een kopje koffie of thee, al dan niet met een boterhammetje of krentenbol, gratis verkrijgbaar. Na afloop wordt er ook een drankje en een knabbeltje aangeboden, eveneens gratis. Hoewel de muziek belangrijk is, staat ontmoeting met elkaar ook hoog in het vaandel en wordt er bewust geen hoge entree-drempel gehanteerd. Na het concert wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd ter dekking van de kosten. U bent van harte welkom!


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant