Afbeelding

Komt er dan toch een offroad fietsroute door Pijnacker-Nootdorp?

Politiek 2.523 keer gelezen

Nadat Mike Tomeij namens de initiatiefnemers van het “offroad fietstracé” insprak bij de gemeenteraadsvergadering van 25 april, hebben de fracties van CDA en D66 het college een aantal vragen gesteld. De vragen gaan over de mogelijkheden die het college ziet om het initiatief van de grond te krijgen, iets waar Mike Tomeij al in 2014 mee startte.

Dat het initiatief tot op heden niet van de grond is gekomen, heeft volgens de te maken met ‘het verschuiven van de prioriteiten van de gemeente Pijnacker-Nootdorp’ eind 2023. Voorlopig ligt het project daarom stil. Zonde, vinden de initiatiefnemers, het tracé was immers – na jaren van overleggen en fijn slijpen – bijna af. Zo schreven Tomeij en de andere initiatiefnemers in hun brief aan de gemeenteraad dat ‘de plannen vele keren met de gemeente zijn besproken en aangepast’ en dat er ‘veldwerkbezoeken zijn afgelegd met (behalve de gemeente, red.) het gebruikersplatform Groenzoom en Staatsbosbeheer.’ De gemeente zou zelfs al een professionele MTB-routebouwer hebben ingehuurd voor de nadere uitwerking.

CDA en D66 hebben nu vragen gesteld over het initiatief. Zo willen zij weten hoe het college aankijkt tegen de voorgenomen route en of het project inderdaad stil is komen te liggen. Als het klopt dat het project nu stilligt, willen de fracties weten of het college de mening deelt dat dit wel een beetje zonde is. Janno Meijer (woordvoerder CDA-fractie) geeft te kennen: “Als je zover bent met de vormgeving van het tracé, waarom leg je het dan plotsklaps stil?” Meijer herkent zich in de initiatiefnemers wanneer die zeggen dat er een brede behoefte bestaat bij de sportieve fietsers in de gemeente voor een dergelijke route. “Ik ken veel mensen van de Toerclub Pijnacker, van jong tot oud, die zitten te springen om een route waar zij geen wandelaars tot last zijn en wel lekker gas kunnen geven”, zo laat Meijer weten.

De fracties hebben ook vragen gesteld over de eventuele kosten die gemoeid zijn met een offroad cycling tracé. Geeta Bhoolanath (D66) wil ook weten wat er volgens het college nodig is om het project af te ronden. Mogelijk kan de wens voor een offroad fietsroute door Pijnacker-Nootdorp na 10 jaar dan toch nog werkelijkheid worden.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant