Afbeelding
VIDEO

Steffie maakt eerbetoon aan haar overleden vader

Cultuur 2.288 keer gelezen

Nootdorp - De oud-Nootdorpse Steffie van de Sande mag dan klein van stuk zijn met haar lengte van 1.61 meter, maar op vocaal gebied is daar helemaal niets van te merken. Via Petra Groenestein (Star Talentenjachten) kwam Steffie in contact met Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw producties, en na een goed gesprek is besloten om een samenwerking aan te gaan. Met name het uitbrengen van nieuwe singles én het vergroten van haar naamsbekendheid staan bovenaan het lijstje. 

Haar inmiddels derde single ‘Iemand aan mijn zij’ draagt ze op aan haar vader, die twee jaar geleden op slechts 56-jarige leeftijd als gevolg van kanker is overleden. Hij was zelf ook zanger en heeft het entertainerschap doorgegeven aan Steffie. Zij valt op door haar uiterlijk en omschrijft zichzelf absoluut niet als een poppetje, maar als een stoere meid die zich onderscheidt ten opzichte van een doorsnee artiest. Dat is haar kracht, en op die manier hoopt ze nog lang haar publiek te vermaken. 

Steffie zegt hierover: ‘Mijn nieuwe single is net zoals de twee voorgangers opgenomen bij producer Niels Lingbeek. Op verzoek van collega-zanger Eddy Walsh nam ik destijds contact met hem op. Niels is recht voor z’n raap en dat waardeer ik enorm aan hem. Ik vertelde dat ik een paar jaar geleden met m’n vader naar Club Panama in Amsterdam was geweest waar de Volendamse formatie Kirries in het voorprogramma van Nick & Simon veel indruk op ons maakte. We kochten allebei een cd en vooral het nummer ‘Iemand aan mijn zij’ heeft diepe indruk op mij gemaakt. Het voldoet exact aan mijn liefde voor de Rock-’n’-roll muziek. Omdat het lied in Nederland niet heel erg bekend is én het zie als een gimmick tussen mijn vader en mij vroeg ik Niels of hij een nieuwe productie van deze gezellige dansbare plaat wilde maken. Mijn vader heeft alleen de presentatie van m’n eerste single meegemaakt. Ik hoop daarom stiekem dat hij nu vanuit de hemel meekijkt en mij de goede weg opstuurt.’

Elk weekend staat Steffie wel ergens op het podium, op de bar of op een tafel haar zangkunsten te vertonen. De kans dat het aantal optredens, vanwege de samenwerking met RHB, gaat groeien is meer dan aanwezig. Vooral zingen op buitenpodia vindt ze heerlijk. Op vrijdag 19 juli 2024, de laatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse, verzorgt ze een optreden op het Rood-Hit-Blauw podium in de binnenstad van Nijmegen en zal daarna het geheel presenteren. In september is Steffie te bewonderen tijdens de bekende feestweek in de Spaanse badplaats La Carihuela. Kortom…Steffie is klaar om haar droom te verwezenlijken.

De CD-single ‘Iemand aan mijn zij’ is vanaf 1 mei 2024 verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms. De videoclip zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en YouTube te zien zijn. De beelden zijn geschoten door Steffie’s jonge broertje Jordy van de Sande.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant