Burgemeester Björn Lugthart bekijkt de foto's van de kleinkinderen. De grote trots van het echtpaar.
Burgemeester Björn Lugthart bekijkt de foto's van de kleinkinderen. De grote trots van het echtpaar.

Burgemeester bezoekt huwelijkspaar Huib en Sana Bos-Sterk

Actueel 1.536 keer gelezen

Alsof het de dag van gisteren is, zo gedetailleerd vertelt Huib (83), in zijn prachtige appartement aan de Oostlaan in Pijnacker, over de huwelijksdag in Gouda. Zestig jaar geleden trouwde hij daar met Sana, eveneens 83 jaar. Tere ere van dat feit kwam burgemeester Björn Lugthart langs met in het kielzog een verslaggever van de lokale krant.

Huib is creatief met woorden en Sana met haar penseel. Ze vullen elkaar al meer dan een halve eeuw goed aan. “Ik ben altijd duidelijk geweest over de taakverdeling”, begint Huib zijn verhaal. “Sana was er voor onze dochter en ik was vooral veel aan het werk. Heel veel.” Dochter Manon serveert tijdens het verhaal van haar vader een lekker gebakje. “Hij is zo een dag aan het vertellen hoor”, knipoogt ze. Huib en Sana liepen elkaar tegen het lijf in winkelketen De Bijenkorf waar ze allebei werkzaam waren. “Huib op de vijfde etage en ik op de eerste en begane grond”, zegt Sana. Huib was verantwoordelijk voor de kassacontroles en had zodoende dagelijks contact met zo’n vijftien dames op de werkvloer. “Ik moest wel heel opvallend vaak op zijn kantoor komen”, vertelt Sana. “Aanvankelijk vond ik het helemaal niks, maar ik vond Huib al snel een leuke man.” Het gevoel was wederzijds. Huib moest echter in militaire dienst, maar echte liefde overwint alles en ze bleven dan ook samen.

Schilderen en verkopen
Huib had het in dienst prima naar zijn zin, maar kon moeilijk omgaan met gezag. “Zo ben ik nu eenmaal. Iemand zei eens: joh Huib, waarom ga je niet de autobusiness in?” Zo geschiedde. Huib werkte zich op tot een graag geziene autoverkoper. “Ik had daar alle vrijheid!” Sana vond haar eigen draai en zorgde dat thuis alles op rolletjes liep. Haar schildertalent kwam ook steeds meer bovendrijven. De woonkamer hangt dan ook nog steeds vol met de mooiste aquarelschilderingen.

Trots zijn ze op hun (bonus)kleinkinderen. “Annouk, Laurens, Wesley en Silvia”, somt Huib op. De burgemeester krijg een aantal mooie portretfoto’s van de nieuwe generatie te zien. En dan nog even over het harde werken. Dat hoorde erbij, maar er was ook volop ruimte voor ontspanning. “Met de caravan!”, zeggen Huib en Sana bijna in koor. Ze reden onder andere naar Frankrijk en Zeeland, maar tegenwoordig niet meer. “En dan kijk ik meteen even naar de burgemeester”, zegt Huib een beetje streng. “Het is lastig om je caravan een paar dagen in de straat te parkeren. Je krijgt te maken met regeltjes en ook met mensen die al snel de handhaving bellen. We hebben uiteindelijk maar besloten om de caravan weg te doen.”  

Een alternatief is al gevonden, want vanwege het zestigjarig huwelijksfeest hebben ze met de hele familie overnacht in Van der Valk in Nootdorp. En dat smaakt misschien wel naar meer!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant