De blazers van Octopus verzorgden een luchtig concertje!
De blazers van Octopus verzorgden een luchtig concertje!

Weer een mooi concert in de Ontmoetingskerk

Actueel 397 keer gelezen

Het gezelschap Octopus verzorgde vorige week zondag in de Ontmoetingskerk het maandelijkse muzikale uurtje op de derde zondag van de maand.

Dat is een aantal maanden terug ingesteld als onderdeel van het project Kerk naar Buiten dat er op gericht is meer connectie te maken met de samenleving en andersom de samenleving meer de kerk in te halen, zonder dat er meteen sprake is van kerstenen dan wel bekeren. Het gaat om ontmoeten en uitwisselen, van weerskanten. Zo zijn er ook regelmatig overdag koffiemomenten waarbij mensen welkom zijn.

Of de belangstelling nu van binnenuit of van buitenaf komt; ook zondag was het weer gezellig bezet in de Ontmoetingskerk bij het verlengstuk van de zondagviering waar je dus niet per se eerst naar toe ‘moet’. Er moet sowieso niks.

Het concertje dat steeds een uurtje duurt, werd verzorgd door Octopus, een blazende delegatie van de Koninklijke Harmoniekapel uit Delft. Onder leiding van Henny Bailly uit Pijnacker, die regelmatig ook even verbaal naar voren stapte voor tekst en uitleg, bliezen de acht er vrolijk op los en brachten ze een heel gevarieerd optreden met allerhande aanstekelijke muziek. Klassiek maar ook swing. Op naar het volgende concertje op de derde zondag van december!

Uit de krant

Uit de krant