Afbeelding

Nou moe! Paal toch symbolisch geslagen...

ma 29 nov 2021, 12:16 Actueel 1.825 keer gelezen

Pijnacker - Vanmorgen meldde de gemeente Pijnacker-Nootdorp dat het slaan van een symbolische paal van Kindcentrum Vlinderboom deze week geen doorgang meer zou vinden. De heistelling was namelijk al weggehaald en de werkzaamheden afgerond. 

Naar nu blijkt is er vrijdag toch een symbolische paal geslagen. Wat een verwarring! Op vrijdagmiddag 26 november rond 14.00 uur is kennelijk toch de eerste symbolische paal van Kindcentrum Vlinderboom door wethouder Hennevanger in de grond geslagen. Dit werd gedaan in het bijzijn van Richard Giorgi van de gemeente Pijnacker-Nootdorp en de directie van Octantschool Vlinderboom.

Het was een wat druilerige dag, dat wel. Bovendien konden er door de huidige coronamaatregelen helaas geen kinderen bij aanwezig zijn. Toch ging het gebeuren. Met zijn witte pak, witte laarzen en witte helm was Hennevanger goed toegerust om deze klus te klaren. Een enorme stellage die zowel palen kan verplaatsen als kan heien stond sinds donderdag 25 november al in de startblokken. Met enige slagen die verderop in de straat goed te horen zijn, zullen er 73 palen de grond in gaan om het gebouw te dragen zodat de kinderen straks een heel mooi nieuw gebouw kunnen betrekken. 

Het kindcentrum zal worden gebouwd voor Octantschool Vlinderboom en Kinderopvang SkippyPePijN, waar een doorgaande lijn zichtbaar zal worden voor kinderen van 0-13 jaar. Na de zomer van 2022 zal het stenen duurzame gebouw worden opgeleverd en kunnen school en kinderopvang hun intrek nemen.

Uit de krant