Logo telstar-online.nl
<p>Govert Schilling vertelde dat Andr&eacute; Kuipers hem vanuit de ruimte even belde. Gewoon voor de lol.</p>

Govert Schilling vertelde dat André Kuipers hem vanuit de ruimte even belde. Gewoon voor de lol.

Govert Schilling boeit aanstaande astronauten

  •   keer gelezen   Actueel

Wetenschapsjournalist Govert Schilling schreef recent samen met zijn vriend, astronaut André Kuipers, het boek ‘Hoe word ik astronaut’. Zaterdag was Govert te gast bij Boekhandel Van Atten in Berkel en Pijnacker om in het kader van de Kinderboekenweek te vertellen over hoe het is om astronaut te zijn en in de ruimte te leven.

De eigen ervaringen komen vooral van André Kuipers die in 2012 niet minder dan 204 dagen in de ruimte vertoefde. Alles is daar anders en dan vooral door de gewichtloosheid die daar heerst. Een afstandsbediener hoef je in de ruimte niet weg te leggen; nee die kun je gewoon even naast je laten hangen. In de lucht die geen lucht is. Naar het toilet gaan is ook een verhaal apart: daar komt een soort stofzuiger aan te pas, omdat anders het gevaar dreigt dat een en ander gaat rondzweven in het ruimtevaartuig.

In het CJMV-gebouw luisterden de kinderen en hun ouders geboeid naar Govert Schilling die recent op televisie was met een serie waarin hij wereldwijd op zoek gaat naar de oorsprong van de mens. Daarnaast boeit alles wat met ruimte te maken heeft hem mateloos. In het boek lees je er van alles over.

Meer berichten