Logo telstar-online.nl
<p>Bert van de Mosselaar en Joop van der Spek met links Klaas Munneke en rechts Ben Endlich.</p>

Bert van de Mosselaar en Joop van der Spek met links Klaas Munneke en rechts Ben Endlich.

Bestuurders van Multi-Bridge in het zonnetje

  •   keer gelezen   Actueel

Voorafgaand aan de speelavond zijn in het Denksporthuis woensdag twee bestuurlijke coryfeeën van bridgevereniging Multi-Bridge in het zonnetje gezet door districtsbestuurder Klaas Munneke van de Nederlandse Bridge Bond.

Eerst riep Klaas Joop van der Spek naar voren. Joop is tien jaar voorzitter geweest van Multi-Bridge en was ook een van de drijvende krachten achter de ontwikkeling van het Denksporthuis in het voormalige uitvaartcentrum aan de Thorbeckelaan. Daar hebben de Pijnackerse Bridge Club en Multi-Bridge nu hun eigen onderkomen. Ze hebben dat overgenomen van uitvaartvereniging De Laatste Eer waar ze Joop gekscherend ‘rupsje nooit genoeg’ noemden omdat Joop vanuit zijn enthousiasme nogal veeleisend was. Klaas Munneke, zelf een PBC-man, was ook nauw betrokken bij de ontwikkeling en realisatie van het eigen bridgehome en hij memoreerde dat als er weer een beslissing voorwaarts genomen moest worden, dat Joop dan soms slechts één woord mailde naar de andere betrokkenen en dat was: doen! 

Joop kreeg uit handen van Klaas Munneke ‘de kei’ overhandigd. Dat is een onderscheiding vanuit de Nederlandse Bridge Bond die wordt toegekend ‘aan keien van bestuurders’ binnen bridgeverenigingen. Na zijn voorzitterstijd bij Multi-Bridge is Joop ook nog enige tijd voorzitter geweest van de Stichting Denksporthuis die het gebouw exploiteert en beheert. Na Joop werd Bert van de Mosselaar naar voren geroepen. Hij is vanaf de oprichting tot vorig jaar in totaal achttien jaar penningmeester geweest van Multi-Bridge. En hij liet bij zijn vertrek de vereniging in financieel heel gezonde toestand achter. In de penningmeesterstijd van Bert van de Mosselaar groeide Multi-Bridge uit tot een grote, gezellige en prima functionerende vereniging die na verschillende verhuizingen via Van Ouds het Raadhuis, De Acker en het Parochiehuis bij het Denksporthuis een prima ‘eindbestemming’ heeft gevonden. 

De clubs werken ook steeds meer en beter samen. Zondag 3 oktober was er een Bridge Proeverij die werd georganiseerd door de PBC terwijl de huidig Multi-Bridge-voorzitter Ben Endlich de livemuziek verzorgde. Terug naar Bert die wat minder vaak en prominent aanwezig is bij de club omdat hij ook een huis in Frankrijk heeft waar hij regelmatig vertoeft. Zodra hij in Nederland is, kun je hem weer verwachten bij de speelavonden. En dus was hij aanwezig om uit handen van Klaas Munneke ‘het stuur’ in ontvangst te nemen. Bert was een kei van een penningmeester die de vereniging behoedzaam de toekomst in loodste. Toen het officiële deel voorbij was, moest er gespeeld worden. Dat kan weer live en QR-codeverantwoord. De mensen die in de corona-onlinetijd de spellen verzorgden werd daarvoor bedankt door voorzitter Ben Endlich.

Meer berichten