Logo telstar-online.nl
<p>v.l.n.r. Jan Willem de Rouw (Ton Ton Regenton), mevrouw van der Plas, Stephan Ros (projectleider Staedion) </p>

v.l.n.r. Jan Willem de Rouw (Ton Ton Regenton), mevrouw van der Plas, Stephan Ros (projectleider Staedion)

Bewoners krijgen gratis regenton Staedion

  •   keer gelezen   Actueel

Staedion is een proef gestart met regentonnen. Bewoners van een aantal complexen in Ypenburg/Nootdorp zijn benaderd om een regenton aan te vragen. In de week van de Duurzaamheid wil Staedion hiermee aan de bewoners aandacht vragen voor duurzaamheid. 

Guido van de Wijgert (programmanager Duurzaamheid) vertelt: “Wij isoleren onze woningen, plaatsen zonnepanelen en stimuleren gasloos koken. Dan is het belangrijk dat onze bewoners ook actief met duurzaamheid bezig zijn. Dit levert hen geldbesparing op en ze dragen bij aan een beter milieu.” 

Goed voor knip en milieu 
Het gebruik van een regenton heeft veel voordelen. Het opgevangen regenwater is te gebruiken voor de planten. Dat bespaart drinkwater en levert een lagere waterrekening op. Een regenton zorgt voor opslag en draagt bij aan klimaatadaptie. Daardoor is er altijd een voorraad om, ook in droge tijden, planten water te blijven geven.

Door regenwater op te vangen en te gebruiken, bespaar je heel wat drinkwater. Dat komt de natuur ten goede. Regenwater is ook prima te gebruiken om de ramen te wassen, omdat er geen kalk in regenwater zit. De regenton is gemaakt van gerecycled materiaal en medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt helpen de regentonnen plaatsen.

Ambitie Duurzaamheid
De regenton is één van een aantal duurzame initiatieven. Staedion wil dat al haar woningen CO2-neutraal zijn in 2050. Om dit te realiseren heeft Staedion het programma Samen Duurzaam. Duurzame woningen bieden onze bewoners meer comfort en het zorgt ervoor dat ze hun energielasten kunnen verlagen. Staedion werkt samen met bewoners en partners aan duurzame wijken en leefomgeving.

In Nederland zijn er slechts relatief kleine verschillen in neerslagextremen. Voor korte duren tot 12 uur zijn deze niet aan te tonen (dus klein ten opzichte van de grilligheid van neerslag) terwijl er voor duren vanaf een dag wel verschillen in extremen zijn, voornamelijk zwaardere extremen in het westen van Nederland.

Over Staedion
Een op de zeven woningen in Den Haag is van Staedion. Als woningcorporatie verhuurt Staedion ruim 37.000 woningen en 6.500 overige objecten zoals winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in Den Haag en omgeving. Staedion biedt betaalbare woningen voor mensen met een kwetsbare positie op de woningmarkt.

Speerpunt daarbij is veilig en goed wonen. Onze missie is een eigen thuis bereikbaar maken met onze bewoners. Dat kunnen we niet alleen. Het werken aan een fijne woonomgeving doen we samen met de bewoners en onze (maatschappelijke) partners.

Meer berichten